Haza találtak a kertépítők

Írta:  K.Gy. 2019.05.13.

Újra a Balassa és a Haladás utca metszéspontjában található, immár megújult közösségi térben versenyeztek apró virágos kertjeikkel a kerületi óvodások.

– Aki a kezdetektől figyeli ezt a kezdeményezést, emlékszik, hogy öt évvel ezelőtt itt kezdtük el, csak akkor maga a környezet még nem volt olyan szép, rendezett, mint most – mondta Dömötör István alpolgármester május 10-én megnyitva az óvodások számára újra kiírt, Apró kertek elnevezésű kertépítő versenyt. Az alpolgármester hozzá tette: – Amikor az első versenyt elindítottuk, aggódtunk, hogy mi lesz majd a szabadon kint hagyott kiskertek sorsa. Nagy öröm volt látni, hogy ezeket a járókelők megcsodálják, és tiszteletben tartják azoknak a munkáját, akik ezeket készítették.

kertek2

kertek3

kertek4


A versenyt ötödik éve hirdeti meg az önkormányzat a környezetvédelmi csoport irányításával. A csapatok magul álmodják meg apró kertjük tematikáját, ők adnak neki címet, és a kapott növényekből, valamint a szerzett, vagy saját kezűleg gyártott kiegészítőkből összeállítják a munkát, amelyet zsűri rangsorol. Az eseményt az elmúlt évben a lőrinci piac melletti terület rendezése miatt a Kossuth téren rendezték meg, de most haza talált a rendezvény.
A művek – ahogy arra Dömötör István felhívta a figyelmet – a vegetációs időszak végéig teljes pompájukban láthatóak a helyszínen. Akár egy rövid hétvégi séta célja is lehet végignézni a több mint két tucatnyi szellemes, kreatív alkotást.