A nagycsaládosokért dolgoznak

Írta:  Puskás Attila 2019.01.21.

Megajándékozta önkénteseit a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

A fővárosi és a közép-magyarországi régió nagycsaládos egyesületeinek a közösségért legtöbbet dolgozó önkénteseit ajándékozták meg január 19-én a Pestszentimrei Nagycsaládos Egyesület és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének közös rendezvényén.

A Pestszentimrei Közösségi Házban Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte a XVIII. kerület nevében a jelen lévő családokat és egyesületi tagokat.

- Önkormányzatunk számára fontos a családok és a gyermekek sorsa, éppen ezért kiemelten jó kapcsolatot ápolunk a pestszentimrei egyesülettel. Tavaly elnyertük a családbarát önkormányzat címet, és ennek az elismerésnek a jövőben is igyekszünk megfelelni. Továbbra is megteszünk mindent a kerületi nagycsaládosok támogatása érdekében – mondta Lévai István Zoltán.

VAA 0474 copy

VAA 0518 copy

VAA 0533 copy

A nagycsaládos élethez nagyrészt szív kell, de nem árt hozzá egy kis szervezőkészség sem. Erről már Kardosné Gyurkó Katalin, NOE elnöke beszélt, aki úgy véli, hogy az önkéntesek nélkül nem működne a segítségnyújtás.

- Az önkéntesek azok, akik vállalják, hogy hetente akár több alkalommal is a családokért dolgoznak a szabadidejükben. A részükről ez tudatos elköteleződés. A nehéz helyzetben lévő családok számára az adományok gyűjtésén kívül olykor elég egy kis kedvesség, segítség a napi gondok megoldásában. Máskor egy-egy családi program megszervezése és lebonyolítása is sokat jelent.

A találkozón megajándékozott önkéntesek munkája igen sokrétű. Van, aki az adománygyűjtésben, az adományok osztályozásában, szétosztásában jeleskedik, mások programokat szerveznek, és van olyan is, aki az adminisztrációs hátteret biztosítja.

A nagycsaládosok egyesületei lehetőséget teremtenek arra, hogy a többgyermekes családok egymást ismerő és segítő közösséggé váljanak. Társadalmi és politikai szinten is képviselik a családokat, tisztában vannak a hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élők kilétével, azzal, hogy hol van tartósan beteg gyermek, és hogy kinek milyen segítségre van szüksége.