Csepegtetve ismerkedtek

Írta:  P.A. 2018.10.18.

Vidám, játékos sporteseményekkel teli szép napot tölthettek el az óvodás gyerekek és a szüleik október 13-án a Kapocs iskolában.

Az Ötkarikás csepegtető elnevezésű játékos sportnapra a környező óvodásokat és szüleiket várták a Kapocs utcai iskolában ezen a napon, amikor a gyerekek leendő iskoláját ismerhették meg a családok egy jól összeállított program keretében. A játékos feladatokba a szülőket is bevonták a szervezők. A sportnapra a közelben található óvodák, mint a Zöldliget, a Gyöngyszem és a Napsugár óvoda növendékeit hozták el az intézmények vezetői, hiszen várhatóan ezekről a helyekről kívánják majd beíratni a szülők az iskolába a gyerekeket.
Váradiné Szép Emese, a Kapocs utcai iskola igazgatója köszönetét fejezte ki az önkormányzat támogatásáért, s egyben reményét osztotta meg a jelenlevőkkel arról, hogy a szép őszi napon mind a gyerekek, mind pedig a szülők jól érzik magukat, egyben megismerhetik az iskolát is.
Galgóczy Zoltán köszöntőjében rendkívül jó kezdeményezésnek nevezte az immár második alkalommal megrendezett eseményt, amelyet tavaly indított útjára az iskola igazgatója. Mint az óvodákért is felelős alpolgármester, nagyon fontosnak tartotta, hogy az óvodák és az iskolák között ilyen szoros kapcsolat alakuljon ki, hiszen így a leendő iskolások és a szüleik is már a beiratkozás előtt megismerhetik az intézményt, ahova majd beiratkoznak. Időben megtudhatják a szülők többek között, hogy az iskolában milyen a pedagógiai program, milyen a nevelő testület, milyenek az infrastrukturális feltételek, lehet-e eleget mozogni.

kapocs1

kapocs2

kapocs3


A Kapocs iskolában ez utóbbihoz elég jó feltételeket teremtett az, hogy nem is olyan régen szép, modern sportpályát sikerült létesíteni és felavatni. A Kapocs iskola esetében még hátra van egy fontos lépés, ami az intézmény átvételével az állam feladata. Ez az energetikai korszerűsítési beruházás a közeljövőben várható. Jó látni tehát mind az óvodáknál, mind az iskolák esetében, hogy épülnek, szépülnek.
Kérdésünkre válaszolva az alpolgármester elmondta, hogy azért igazán jó ötlet ez az előzetes ismerkedés az iskolával, mert a gyerekek és a szülők sem a beiratkozáskor látják először, hogy mit választanak, illetve az óvoda és az iskola intézményvezetői között is kialakul egy szorosabb együttműködés.