Harmadszor is Határtalanul!

Írta:  F.E. 2018.06.20.

Sikeresen pályázott a Vajk-sziget Általános Iskola a Határtalanul! programra.

 

Sikeresen pályázott a Vajk-sziget Általános Iskola az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! programra. Az intézmény hetedik évfolyamos diákjai Erdélyben jártak június elején.

v1

A program célja az, hogy a szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló tanulmányutak révén az anyaország diákjai megismerjék a határon túli magyarság életét, kultúráját, mindennapjait. A folyamatos pályázat keretében minden tanévben az éppen 7. osztályos gyerekeknek nyílhat lehetőségük az utazásra.

v2
Immár harmadszor volt lehetősége a Vajk-sziget Általános Iskola diákjainak és kísérőtanárainak a Határtalanul! program keretében eljutni a történelmi Magyarország tájaira.
Június elején Erdély csodálatos tájait barangolták be az Arany János bicentenárium jegyében szerveződött kiránduláson. A gyerekek felkeresték a költő Toldi című művének egyik helyszínét, Szilágynagyfalut, Arany János emléke előtt tisztelegtek nagyszalontai szülőházánál és szobránál, egykori iskolájánál, valamint abban a templomban, ahol megkeresztelték.
A kirándulók – a teljesség igénye nélkül – Gyulafehérváron, Kolozsváron, Nagyenyeden, Nagykárolyban, Szamosújváron, Torockón, Válaszúton jártak, koszorút helyeztek el Ady Endre szülőházánál, Érmindszenten.
Ellátogattak a Tordai-hasadékhoz, amely Erdély egyik legismertebb természeti látnivalója. A gyerekek élményteli órákat töltöttek a tordai sóbányában és a kiskohi Medve-barlangban.
A Vajk-sziget iskola diákjai olyan élményekkel gazdagodhattak, amelyek útravalót jelentenek a jövőben is.