A tehetségek ünnepe

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.06.22.

A kerületi felső tagozatos tanulmányi versenyek győztes diákjai és felkészítő pedagógusaik tiszteletére Aranygálát rendeztek június 6-án a Kondor Béla Közösségi Házban.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az Aranygálát, amelyre a kerületi tanulmányi versenyek első helyezett diákjai és az őket felkészítő tanárok kapnak meghívást.

 

IMG 9549 átméretezve

Az eseményre Aranyalbum is készült ezzel a mottóval: „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” (Robert Louis Stevenson)
A kiadvány azoknak a tanulóknak (iskolájuknak) és felkészítő tanáraiknak a nevét tartalmazza, akik a 2016/2017-es tanévben a legjelentősebb kerületi megmérettetéseken (1–3. helyezettként, különdíjasként), valamint a budapesti és az országos tanulmányi és kulturális vetélkedőkön a legeredményesebben képviselték az iskolájukat és a kerületet.
– Ebben a tanévben 24 kerületi versenyen 65 kategóriában több mint ezer felső tagozatos diák vett részt – mondta a köszöntő beszédében Galgóczy Zoltán alpolgármester. – Tehetségesek, szorgalmasok és kitartóak vagytok. Ezeket a jó tulajdonságaitokat őrizzétek meg továbbra is. A kerület vezetése nevében köszönöm a felkészítő tanáraitoknak odaadó fáradozásukat, és kérem, hogy ezeket a csiszolatlan, félig csiszolt gyémántokat tovább fényesítsék a szülők és a kerületi közösség örömére.

IMG 9533 átméretezve
– Számos versenyünk rendelkezett fővárosi továbbjutási lehetőséggel – fogalmazott Kalmárné Takács Erzsébet versenykoordinátor. – Az album összeállítása előtt kilenc döntő eredményeiről értesültünk, s tizennégy esetben az első hat helyen végeztek a diákjaink.
Az elismerő okleveleket és az ajándékkönyveket az Aranyalbum kíséretében a diákoknak Magyar Márta, a Kandó iskola igazgatója, az igazgatók munkaközösségének vezetője, a felkészítő tanáraiknak Gönye Anikó, a Külső-pesti Tankerületi Központ pályázati referense és Galgóczy Zoltán nyújtotta át. Az alpolgármester a pedagógusoknak egy szál virággal is megköszönte a munkájukat.
A tehetségek ünnepén természetesen a kerületi ifjú tehetségek működtek közre.