Focit hozott a Mikulás

Írta:  Róth Ferenc 2016.12.07.

Hat csapat részvételével rendezte meg december 3-án a Városgazda Utánpótlás Akadémia a Mikulás-kupát.

Egészen biztos, hogy sok gyerek számára sikerült jól december első szombatja. A „kedvezményezettek” azok voltak, akik részt vettek a másodszor megrendezett Mikulás-kupán.

20161203 09383300
A verseny rendezője a Városgazda Utánpótlás Akadémia volt, amelynek szakmai igazgatója, Kissné Baumann Gizella elmondta, hogy számára mindig örömöt jelent, ha azt látja, hogy a gyerekek már „zsenge” korukban a sport felé fordulnak a számítógépezés helyett.

A jövő nagyjai

– Aki velünk tölti ezt a napot, láthatja, hogy a sport örök hobbija a gyerekeknek, azzal mindig el lehet varázsolni őket. Azt hiszem, az idén is sikerült ez nekünk – mondta a szakember.

20161203 12594438
A számok alátámasztották a szakmai igazgató szavait, mert a két korosztály csapatai úgy kergették a labdát, mintha az életük múlt volna rajta. Erről persze szó sem volt, arról viszont igen, hogy mindenki mindent beleadott, s úgy érezhették a nézők, a szülők, a rokonok, hogy a jövő potenciális nagyjai is pályára léptek a Mikulás- kupán.

Voltak lányok is

Nagy volt a forgalom a pályán, mert a korosztályokban mindegyik csapat játszott mindegyikkel. Nyilvánvaló volt, hogy az edzők, a felkészítők azon voltak, hogy minden legényke (tegyük gyorsan hozzá, neveztek lányokat is a csapatokba) játsszon és büszke lehessen arra, hogy ő is erősítette a csapatát.

A 2. Mikulás-kupa végeredménye


9 évesek: 1. Kastélydombi SE 2. Városgazda Utánpótlás Akadémia 3. Gloriett SE. 11 évesek: 1. Gloriett SE 2. 1908 SZAC 3. Lőrinc United.


A 9 éves korosztály ünnepélyes eredményhirdetése után Lévai István Zoltán alpolgármester így szólt a gyerekekhez:
– A ti korotokban a játékon, a játékosságon van a hangsúly. Játsszatok hát minél többet, vegyetek részt minél több tornán, mert azt a tudást, amit ezeken megszereztek, a későbbi pályafutásotok során hasznosíthatjátok.

Kastélydombi, Gloriett

A 9 évesek mezőnyében a Kastélydombi SE végzett az élen (talán nem véletlenül, hiszen a mezük szakasztott olyan volt, mint a dortmundi „kollégák” sárga-feketéje...), miután a döntőben 4-0-ra legyőzték a Városgazda Utánpótlás Akadémia gyermekeit. A bronzérem a Gloriett SE palántáinak a nyakába került.
A 11 évesek hatos mezőnyében a Gloriett SE srácai lettek az elsők, mert a döntőben 2-1-re nyertek a SZAC ellen. A bronz a Lőrinc United ifjú futballistáinak jutott.
A doppingból, a csokimikulásból meg mindenkinek...

20161203 12214937 copy copy