BLSZ-bajnokság: vereséggel búcsúztak az áprilistól

Írta:  R.F. 2019.05.08.

Viszonylag stabil helyezéssel áll a BLSZ-bajnokságban a két kerületi labdarúgócsapat, a PSK és a SZAC, bár az utolsó áprilisi fordulóban mindkét gárda kikapott.

Viszonylag stabil helyezéssel áll a BLSZ-bajnokságban a két kerületi labdarúgócsapat, a PSK és a SZAC, bár az utolsó áprilisi fordulóban mindkét gárda kikapott, ráadásul a PSK hatalmas zakóba futott bele. Nézzük, mit tudnak, hogy állnak a csapataink a májusi fordulók előtt.

VSZ 2644 copy


Igazán jó helyezésről egyik gárda esetében sem beszélhetünk, így mindkét együttesnek csupán a közepes bizonyítvány dukál.
A pestszentimrei PSK-nak még azért is meg kell küzdenie, mert az Újpest FC II-től olyan vereséget szenvedett, amelyet a klub is, a szakosztály is bizonyára igyekszik minél gyorsabban elfelejteni, vagy éppen mementóként felírni, nehogy újra megtörténjen velük…
Igaz, hogy az újpesti csapat az élen áll, a feljutásra is esélyes, az azonban még így is enyhén szólva súlyos, hogy az imreiek 10–0-ás vereséget szenvedtek, ami ritkaságszámba megy… Egy ilyen megsemmisítő vereség után nehéz felállni és olyan hangulatot teremteni a csapat háza táján, amivel elhitethető, hogy van élet a „tízes” után is…
A PSK az áprilisi utolsó fordulót követően a BLSZ-tabella 11. helyét foglalta el, 6 győzelemmel, 7 döntetlennel, 12 vereséggel és az ezzel megszerzett 25 bajnoki ponttal. A kiesés réme nem fenyegeti az imreieket, de feltehetően nem a legsikeresebb szezonjaik közé sorolják majd a mostanit.
Némileg jobban állt az utolsó áprilisi fordulót követően az 1908 SZAC Budapest, mert 2 hellyel és 6 ponttal volt jobb a kerületi ellenlábasánál. A lőrinciek neve mellett 8 győzelem, 7 döntetlen és 9 vereség állt akkor, amivel 31 pontot gyűjtöttek. Ez a 9. helyezéshez volt elegendő, ráadásul úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Mindazonáltal a SZAC sem búcsúzhatott elégedetten az áprilistól, hiszen a hónap utolsó körében 1–0-ás vereséget szenvedett a Kelen SC-től.
Amiben szinte biztosak lehetünk: a SZAC is, a PSK is ugyanebben a bajnoki osztályban kezdi majd az őszi szezont.