A Bókay-kertben megint malacot kergettek

Írta:  R.F. 2020.01.08.

Az elmúlt év végén, december 30-án ismét megrendezték a kerület határain túl is egyre népszerűbb sporteseményt, a Malacvágtát.

 

Az elmúlt év végén, december 30-án ismét megrendezték a kerület határain túl is egyre népszerűbb sporteseményt, az évtizednél is hosszabb múltra, 12 esztendőre visszatekintő Malacvágtát, amelynek a hagyományokhoz hűen a Bókay-kert adott otthont.

Kis túlzással elmondható, hogy „tavaszköszöntő” sporteseményt tartottak, hiszen a december végi napsütés és plusz fokok akár a márciust is idézhették. Nem is volt csodálkozni való azon, hogy a „pezsgős bevetés” előtt ismét rengetegen választották a szabadidő eltöltésének ezt a hagyományos, sportos módját.

Ötszáznál többen

Az önkormányzat sportreferense, Eszes János a nagy indulói kedv láttán megjegyezte, hogy ma már szinte kötelező megrendezniük a futóversenyt, mert akkora rá az igény.

707A5174

707A5191

707A5422

 

– Ahogy öregszik a ma már 12 éves malacunk, úgy leszünk évről évre büszkébbek rá, mert ez azt jelenti, hogy a Malacvágta ott szerepel a sportos emberek naptárában és fejében, várják az izmaik, hogy dolgozhassanak egy kiadósat. 2019-et is sok százan búcsúztatták a Bókayban. Nevezési csúcsot könyvelhettünk el, mert ötszáznál több indulónk még sosem volt korábban. Az időjárás is mellettünk állt, tényleg ideálisak voltak a körülmények. Egyszóval minden úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, s mi, rendezők, is örömmel búcsúztattuk a magunk mögött hagyott esztendőt – mondta a sportreferens, minden eddigi Malacvágta egyik fő szervezője.

Mint azt már tudhatják a kerületiek, az évbúcsúztató verseny az összes létező korosztálynak szól, az óvodásoktól, vagyis a miniktől a veteránokig mindenki részvételére számítanak. Nem véletlen tehát, hogy olyan tarka és forgalmas volt a Bókay-kert, mintha majálisról lett volna szó…

Kortalanul

S hogy mi még a varázsa ennek az eseménynek? Talán az is, hogy mindnyájan letesszük a nagyesküt, hogy a következő évben sportosabban, egészségesebben fogunk élni. Persze kérdéses, hogy be is tartjuk-e ezt, de a 2019. esztendő Bókay-kerti búcsúztatásakor az látható volt, hogy igencsak sokan tettek fogadalmat…

A Malacvágta láthatóan egyre népszerűbb azok körében is, akik nem sportolnak, futnak rendszeresen, ám szilveszter napján ők is be szeretnék bizonyítani, hogy nincs előttük akadály, mindent le tudnak győzni – beleértve önmagukat.