Újra futnak a malacokért

Írta:  R.F. 2018.12.30.

Az önkormányzat rendezte sportesemények tán legnépszerűbbike a Malacvágta, amelyet immáron 11. alkalommal rendeznek meg december 30-án 10 órától a Bókay-kert futóösvényein.

A hely adott, az esemény, ahogy mondani szokták, bejáratott, így minden bizonnyal az idén is sokan választják majd a sportolást a szilveszteri „bűnözések” előtt.

VAA 9647 copy
Eszes János, az önkormányzat sportreferense, a Malacvágta főszervezője elmondta, hogy tavaly mintegy ötszáz kerületi – és nem csak kerületi - fiatal és idősebb vett részt az év utolsó kerületi sportos kikapcsolódásán, a Malacvágtán, így feltételezhetően az idén is legalább ennyien teljesítik majd a különböző távokat a Bókay-kertben.
A szervezők, az előző évek tapasztalatai alapján 12 kategóriában várják a futókat. A legapróbbaktól, a szuperminiktől, a veteránokig mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző távot, amelyet már azért is érdemes lesz végigszenvedni, mert értékes díjak várják majd a helyezetteket.
A fődíjat természetesen az idén is az a két szomorú sorsú malac jelenti, amelyeket a legjobb férfi és női felnőtt futó vihet haza, megoldva ezzel a szilveszteri buli menüsorának egy részét. A meteorológia jó időt, plusz 3 fokot jelez. Csúszkálás tehát kizárva, csupán egyetlen dologra kell figyelni: minél gyorsabban szedni a lábakat…
A program 10 órakor a szuperminik 300 méteres versenyével kezdődik, majd a gyermekek, a serdülők, az ifjúságiak, s a juniorok futama után kerül sor a felnőttek, a szeniorok és befejezésként pedig a veteránok évbúcsúztató futására. A Malacvágtát, mint minden évben, a babakocsis futam zárja.
Nevezni a verseny napján, a helyszínen lehet, 8 órától.