Álljon meg a migráció!

Írta:  K.Gy. 2019.05.03.

Gál Kinga EP-képviselő volt Kucsák László választókerületi elnök vendége.

Nem a bevándorlás Európa jövője – vallja Gál Kinga EP-képviselő, aki Kucsák László választókerületi elnök meghívására látogatott el a kerületbe. A fórumán elhangzott: a migráció megállítása bonyolult folyamat, amelyhez céltudatos, józan európai képviselők munkájára van szükség. Az ő megválasztásuk a május 26-i szavazás tétje.

VSZ 5371 copy

x

 Kevés szó esik arról, hogy az iraki Tell-Aszkuf település 1300 lakosa közül 1000 vissza tudott költözni az otthonába, miután a magyar kormány a Hungary Helps program keretében újjáépítette a települést. Ez csak egy a megszámlálhatatlan projekt közül, amelyek célja az, hogy a Közel-Keleten és Afrikában élő emberek a szülőföldjükön találjanak biztonságot és megélhetést a családjuk számára, ahelyett hogy az embert próbáló és a legtöbb esetben értelmetlen migrációt válasszák. Ilyen tényekről esett szó április 29-én a Polgárok Házában azon a lakossági fórumon, amelyen Gál Kinga európai parlamenti képviselő beszélt 2004 óta tartó munkájáról és az unióban kialakult feszült politikai helyzetről.

Bevándorláspárti baloldal

A képviselő Kucsák László választókerületi elnök meghívására érkezett Pestszentlőrincre.
– Mi, akik ma eljöttünk erre a fórumra, mindannyian tudjuk, mekkora tétje van a május 26-i európai parlamenti képviselő-választásnak – mondta Kucsák László. – A baloldali többségű EP Európa jövőjét a migráció támogatásában látja. Vannak azonban, és ilyen a magyar kormány is, akik azt szeretnék, ha a kontinens egy globális társadalom helyett megmaradna a nemzetek Európájának. A mi vágyunk az, hogy a tágabb és szűkebb környezetünket olyannak lássuk a jövőben is, amilyennek szeretjük.
A május 26-i választás tétjének súlyára hívta fel a figyelmet Gál Kinga is.
– 2004 óta vagyok képviselő, tehát négy ciklust dolgoztam eddig végig, de még soha nem éreztem, hogy ennyire fontos lenne, hogyan döntünk a választáson – mondta a jogászvégzettségű képviselő, aki az emberjogi kérdések tisztázását tekinti legfontosabb feladatának, és aki az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának alelnöke is.

Afrika tragédiája

Gál Kinga beszámolt arról, hogy a felmérések szerint az európai lakosság többsége ma a bevándorlás, illetve az azzal összefüggő terrorizmus kérdésének tisztázását, az ügyek megoldását tekinti a legfőbb politikai feladatnak.
– Az ENSZ számításai szerint Afrika lakossága 13 éven belül félmilliárd fővel növekszik. Ez annyi, mint az Európai Unió jelenlegi lakossága. Mivel Afrikában az életkörülmények rosszak, nincs jelentős élelmiszer-termelés, nincs ipar, nincsenek munkahelyek, fogy az ivóvízkészlet, érthető, ha az emberek máshol keresik a boldogulást, és útra kelnek – fogalmazott a képviselő.
A tömeges migráció azonban sem ezeknek az embereknek, sem az európaiaknak nem jó. Az uniós propaganda szerint a bevándorlók egyszerre oldanák meg a népességcsökkenés és a munkaerőhiány problémáját, a valóság azonban ezt már most sem igazolja. Az érkezők valójában nincstelen munkanélküliként élnek átmeneti szállásokon.
– Megdöbbentő tehát, miért támogat az unió olyan szervezeteket, amelyek tovább gyorsítják a migrációt – mondta a képviselő. – Miért kapnak feltöltött anonim bankkártyát olyanok, akik papírok nélkül érkeznek az unióba. Ráadásul már itt, Budapesten is fogtak el olyan férfit, aki gond nélkül járt keresztül Európán, és akiről kiderült, hogy az ISIS egyik vezető embere.

Üldözött keresztények

Gál Kinga kifejtette: a magyar kormány nézete az, hogy az afrikai és közel-keleti gazdaságok erősítése, a biztonság- és munkahelyteremtés arra ösztönzi az ott élőket, hogy otthon keressenek boldogulást. A Hungary Helps program Afrika, a Közel-Kelet, Ázsia és Dél-Amerika országaiban segít települések infrastruktúrájának a fejlesztésében, iskolák, kórházak építésében, humanitárius ügyekben, és nagy részt vállal az üldözött keresztények támogatásában. Megdöbbentő, de világszerte 240 millió ember él életveszélyben keresztény vallásának gyakorlása miatt.
– A magyar kormány ebben nincs egyedül, de a cél az lenne, hogy mindez általános európai gyakorlat legyen. Ez az egyetlen értelmes válasz korunk legégetőbb kérdésére – emelte ki Gál Kinga. – Általános gyakorlat azonban csak akkor lehet, ha céltudatos, józan képviselők ülnek az Európai Parlamentben, és ehhez szükség van az önök szavazatára.