Sokakra lehetünk büszkék a kerületben

Írta:  K.Gy. 2018.12.14.

Jutalmazta az önkormányzat a sikeres diákolimpikonokat.

Ha utánaszámolunk, elcsodálkozunk: 35 éve versengenek a kerületi iskolák diákjai a helyi diákolimpia legkülönbözőbb számaiban, hogy aztán a legjobbak részt vegyenek a fővárosi, majd az országos megmérettetésen is. Tasnádi András, a Brassó Utcai Általános Iskola igazgatója és a kerületi diákolimpia főszervezője a Városképnek nemrég elmondta: akkor kezdett bele a diáksport-esemény szervezésébe, amikor az ország, sőt az egész világ aggódott azért, hogy milyen befolyással lehet a politika a felnőttek ötkarikás játékaira. A diákolimpia szerencsére már akkor is zavartalanul szerveződhetett, folyhatott le.

Jutalom a győzteseknek

Ebben az esztendőben a Budapesti Diáksport Szövetség az általános iskolásoknak 17, a középiskolásoknak kilenc sportágban hirdetett versenyt. Felsorolni is nehéz, hogy a kerületi fiatalok hány számban indultak. Az olyan népszerű sportágak mellett, mint az úszás, az atlétika, a vívás, a kerékpár, a birkózás, jól szerepeltek többek között triatlonban, íjászatban, mezei futásban, ritmikus gimnasztikában és kyokushin karatéban is.

VAA 8297 copy

VAA 8288 copy

VAA 8250 copy


Az önkormányzat minden év végén gratulál és jutalmat is ad azoknak a sportolóknak, akik az országos versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. Az idei jutalomosztást december 13-án tartották a Kondor Béla Közösségi Házban.

Sportoljatok!

Az eseményen a diákok mellett részt vettek az edzők, a versenyzőket delegáló intézmények vezetői, az itt élő gyerekek számára számos sportágban sportolási lehetőséget kínáló Városgazda Utánpótlás Akadémia vezetői, az önkormányzat képviseletében Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester, valamint természetesen a szülők. Az ünnepség elején Lévai István Zoltán köszöntötte a versenyzőket.

A triatlont korán kell kezdeni

Triatlonban ért el országos első helyezést Baier Kristóf, akit a többiekkel együtt köszöntöttek a Kondorban rendezett ünnepségen. A sikeres fiatal sportoló a Brassó iskola nyolcadik osztályos tanulója, és nagyon határozott véleménye van összetett és rendkívül nehéz sportágáról.
– Nagyon korán kell elkezdeni, főleg az úszást – mondta.
Ő maga hatéves korában kezdte az úszást, majd sorban következett a triatlonhoz szükséges futás és kerékpározás is. Persze könnyebben megy az ilyesmi, ha a családban komoly hagyományai vannak a sportnak.
– Édesapám világbajnok maratoni futó, édesanyám pedig úszó – árulta el Kristóf, miként azt is, hogy egyesületében, a Tempo-Aqua SE-ben édesanyja az edzője.
Hogy a három szám közül van-e kedvence, arra is azonnal tudta a választ:
– A futás. Mindhármat szeretem csinálni, de a futásban tudok a legjobban kiteljesedni.


– Büszkék vagyunk mindenkire, aki elindul ezeken a versenyeken, és természetesen kiemelten azokra, akik ilyen szép eredményeket hoznak, és ezzel elviszik az ország legkülönbözőbb területeire a kerület jó hírét – fogalmazott az alpolgármester. – Én azt javaslom nektek, hogy mindenképpen sportoljatok. Akkor is, ha nem feltétlenül akartok élsportolók lenni, mert a sport segítségével egészséges felnőttekké válhattok. Ugyanakkor az is igaz, hogy erős elhatározással, kitartással nagyon szép eredményeket lehet elérni. Erre példa Marosi Ádám öttusázó, a kerület „sportarca”, aki saját sportágában világsikereket ért el, beleértve az Európa- és világbajnokságot, sőt az olimpiát is.
Az eseményen szintén részt vevő Marosi Ádám Lévai István Zoltánnal közösen adta át az okleveleket és a jutalmakat. Az önkormányzat az országos első, második és harmadik helyezetteket jutalmazta, továbbá a versenyzőket felkészítő edzőket, tanárokat.