Parádés bemutató a sportiskolásoktól

Írta:  B.Z. 2018.07.01.

Az elmúlt évben megszerzett tudását mutatta be az a százhatvanhárom gyermek június 22-én, akik a Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, illetve a Gloriett Sportegyesület növendékei.


Amikor első alkalommal belép valaki a Gloriett Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokába, óhatatlanul az a gondolata támad, hogy bárcsak ilyen tágas térben lettek volna annak idején a tornaórái és edzései, mint amilyet itt tapasztal. Holott ezt sem mostanában építették, hiszen annak ellenére, hogy az iskola a kerület legfiatalabb általános iskolája, a Gloriett-lakótelepen már 1989-ben megkezdődött az oktatás.


Egyedi ruhákban pompáztak


A kerületi intézmény és a Gloriett Sportegyesület tanévzáró ritmikus gimnasztika gáláján a szülők izgatottan figyelték az egyes korosztályiokba tartozó mintegy százhatvan gyermek felvonulását, ami érthető, hiszen ki ne nézné örömmel, amikor családtagja bemutathatja, hogy mennyit fejlődött az elmúlt tanévvben. Voltak közöttük kisebbek és nagyobbak, alsósok és felsősök, s akik talán már végzősök is az iskolában, voltak, akik különböző színű és mintájú egyedi ruhákban pompáztak, mások pedig csak fehérbe, illetve csak feketébe öltöztek, ami majd a sorra kerülő műsorban kapott jelentőséget. A lényeg azonban az volt ezen a napon, hogy a főszereplők bemutassák az elmúlt időszakban szerzett tudásukat, a korábbiakhoz viszonyított fejlődésüket.


Célok és eredmények


Köszöntőjében Timotityné Sibalin Hajnalka elmondta, hogy az év vége mindig jó alkalom arra, hogy számvetést készítsenek, visszatekintsenek az elmúlt tanévre. A nyolc évvel ezelőtt létrejött Gloriett Sportegyesület alapvető célja, hogy a köznevelés típusú sportiskola tanulóinak sportképzését felvállalva minőségi sportolási lehetőséget nyújtson, miközben a tanulás és a sporttevékenység egyenrangú partnerként jelenik meg az itt tanulók mindennapjaiban.

g1
Az elmúlt évek bebizonyították, hogy az elképzelések helytállóak voltak. Az egyesület tagjai közül a fiúk és a lányok számára is adott a lehetőség különböző sportágak kipróbálására. Az itt tanulók napi szinten vesznek részt ritmikus gimnasztika, labdarúgás, szertorna, balett, tánc és egyéb sportági képzésekben – tette hozzá az iskola igazgatója.

g2
Sportolóik szorgalmát, elkötelezettségét és edzőik áldozatos munkáját mutatja az a rengeteg területi, országos és budapesti eredmény, amelyet sikerült elérni diákjaiknak. Összesen huszonhét versenyen vettek részt a tornászaik, 133-szor értek el első helyezést, 135-ször másodikat, és 132 alkalommal állhattak tanulóik a dobogó harmadik fokán. A szép eredményeknek köszönhetően az éves egyesületi összesített rangsorban a negyvenhét egyesület közül kilencedik helyezést értek el. A másodosztályú versenyzőket indító sportszervezetek rangsorában harmadikok lettek, a harmadosztályúak között pedig első helyen végeztek.


Színes, hangulatos műsor


A felsorolt eredményekhez nélkülözhetetlenek a szülői támogatások, illetve azok a környezeti feltételek, amelyek az iskolában rendelkezésre állnak. A tágas épületben 16 tanterem mellett további 8 szaktanterem, tornaszobák, egy tornacsarnok, egy 5000 kötetes könyvtár, valamint kiállítások, bálok rendezésére is alkalmas aula, és tágas étterem szolgálja ki az oktató-nevelő munkát. A játszóudvar mellett sportpályák, sátorfedésű műfüves labdarugó pálya, 60 méteres futópálya áll rendelkezésre a sportképzéshez.

g3
A gála délutánjára egységesen készült mind a százhatvanhárom résztvevő gyermek, valamint a gyakorlatokat és a műsort betanító edzők, tanárok. A megjelent családtagok és ismerősök őszinte örömére igazán színes és hangulatos, sokszor már érett tudásról és művészi érzékenységről adtak számot a Gloriett Sportiskolai Általános Iskola és a Gloriett Sportegyesület növendékei..