Kerületi körzeti megbízottak

Írta:  Gönczöl András 2016.09.08.

Sorozatunkban a rendőrség kerületünkben dolgozó körzeti megbízottjait mutatjuk be.

Az ő személyük, hivatástudatuk, szerteágazó munkájuk és nem utolsósorban empátiájuk döntően meghatározza az adott körzetben élők biztonságérzetét.

3-as körzet

A 3-as körzet az Üllői út–Fáy utca–Malomkő utca–Nefelejcs utca–Mikszáth Kálmán utca páros oldala–Jegenye fasor által határolt területet foglalja magában.

3.körzet
Huszár Barnabás a Szabolcs megyei Mátészalkán döntött a rendőri hivatás mellett. Döntését követően a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában találta magát, amelynek befejezése után igen hamar a XVIII. kerületben vette fel a szolgálatot.
– 2008 óta dolgozom itt körzeti megbízottként főtörzsőrmesteri rendfokozatban. Harmincöt éves boldog családos ember vagyok. Hatéves lányommal indítom a napom, ugyanis én viszem az oviba, így minden napom jól kezdődik. Muki fiam egyéves.
– Szakmai szempontból a 3-as, nagyrészt lakatos-lakótelepi körzetünket tekintve szerencsésnek is nevezhetjük magunkat – veszi át a szót a szintén 35 éves Pardi Sándor rendőr főtörzsőrmester. A lakótelep lakosságának nagy része nyugdíjas korú, megvannak a speciális feladataink, de erre a körzetre a rend jellemző. Ez a nyugalom szigete.

A körzeti megbízottak elérhetőségei


3-as körzet: Huszár Barnabás rendőr főtörzsőrmester: 06-20-852-2603; Pardi Sándor rendőr főtörzsőrmester: 06-70-489-3760; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

4-es körzet: Mikola Csaba Péter rendőr törzsőrmester: 06-20-852-2604;
Szaszák Krisztián rendőr főtörzsőrmester: 06-70-489-3737; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


– A 35 éves kor előírás a körzeti megbízottak párosításánál? – kérdezem Pardi főtörzsőrmestert.
– Á, nem, az azonos évjárat a véletlen műve. A rendvédelmi tanulmányaimat később kezdtem a budapesti rendvédelmi szakközépiskolában, ugyanis előtte kitanultam a műszerész szakmát. Ceglédi fiú vagyok, és a mai napig ott élek. A kerületi szolgálatot 2005-ben kezdtem járőrként, majd járőrvezetőként folytattam, és 2012 óta dolgozom körzeti megbízottként.
A közös munkát segíti a közös érdeklődési kör, a hobbi. Egy elcsípett mondatból, mely szerint „mi vagyunk a drink team”, kisejlett a horgászszenvedély...

4-es körzet

A 4-es körzet a Mikszáth Kálmán utca–Üllői út–Ráday Gedeon utca–Csévéző utca–Frangepán utca–Álmos utca–Felsőcsatári út–Hangár utca–Gyula utca által határolt területet fogja össze.

4.körzet

Mikola Csaba Péter rendőr törzsőrmester Nagykanizsán született 1987-ben. A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola elvégzése, vagyis 2008 júliusa óta szolgál a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság kötelékében, kezdetben járőrként, majd járőrvezetőként. 2014-től körzeti megbízott.
Szaszák Krisztián rendőr főtörzsőrmester Szerencsen érettségizett, rendészetszakos gimnáziumban, majd a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola plusz kétéves képzése után 2004-ben végzett, és hivatását azóta is a kerületünkben gyakorolja. 2010 szeptembere óta körzeti megbízott.
– Élénk körzet a miénk – mondja Mikola Csaba Péter. – Az itt található bevásárlóközpontban van önálló biztonsági szolgálat, de ha a hatáskörüket meghaladó feladattal találkoznak, a körzeti megbízottak segítségét kérik. A lőrinci piac és a gyorsforgalmi út is a körzetünk része.
– Ez utóbbit szerényen szólva sem hívhatjuk eseménytelennek – veszi át a szót Szaszák Krisztián. – Itt főleg a balesetekre gondolok, amikor azonnali intézkedést kezdeményezünk. A szemeretelepi irodánkban hétfőn Mikola kollégám tart ügyeletet, szerdán jómagam. Itt a lakossági bejelentések a jellemzők.
Érdekes véletlennek tűnhet, de a pecázás a 3-as körzet megbízottjaihoz hasonlóan a 4-es körzet párosának is kedvelt szabadidős elfoglaltsága.
– Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy gyakran együtt „zaklatjuk” a halakat –mondja Mikola Csaba Péter –, sőt a közös focizás sem ritka. Nekem a barátnőmtől, Szaszák kollégámnak már a feleségétől kell engedélyt kérnie a kiruccanásokhoz, ugyanis ő friss házas ember. Büszkén kijelenthetem, hogy sem ő, sem én nem hiányoztunk még igazolatlanul egyetlen „szalmabuliból” sem.