Hozz valamit, vigyél valamit!

Írta:  Csernai Mariann 2015.11.30.

Ruhák, játékok és finom házi sütemények cseréltek gazdát november 27-én a Civil Börze Club vásárán a Kondorban.

Ruhák, játékok és finom házi sütemények cseréltek gazdát november 27-én a Civil Börze Club vásárán a Kondorban. A közösségi piacon hamar elkeltek a jó holmik.

A ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület egy olyan országos, széles körű tevékenységet folytató közhasznú társadalmi szervezet, amelynek elsődleges célja az emberközpontú információs társadalom kialakítása. A kerületben több oktatási-informatikai, kulturális, szociális-esélyegyenlőségi programban vállal részt, közérthető módon szólítva meg a legkülönfélébb korosztályokat.

borz

Az egyesület klubjaiban többek között számítógépes és internetes oktatást tartanak, s rendeznek rajzversenyeket és cserekereskedelemre épülő közösségi vásárokat is. Ha valaki tehát olyan ajándékot kap, amelyik nem felel meg az ízlésének, vagy több is van belőle, vagy remek süteményeket süt, de neki pár szelet is elég belőle, netán szüksége lenne például egy meleg pulcsira, de nincs rá pénze, a Civil Börze Clubban a helye.

A havonta megrendezett börzén a részvétel szinte díjtalan, hiszen a tagoktól családonként 200 forintos költség-hozzájárulást kérnek, amiből a büfét vagy a tombola tárgyait finanszírozzák. Az alkalmilag érkezőknek 500 forintot kell helyi pénzre (cet-qpon) váltaniuk, amely összeg teljes egészében levásárolható, leehető-leiható vagy tombolára cserélhető, ha pedig mégsem tetszett meg semmi, helyben visszaváltható. Erre azonban jellemzően nincs szükség, hiszen a Kondor Béla Közösségi Házban tartott legutóbbi vásáron is mindenki talált kedvére valót: fonott kosarak, horgolt terítők, sálak mellett néhány játékfigura is gazdát cserélt.