Dióból készültek a macik és a manók

Írta:  T.L. 2018.12.04.

Jó hangulatú Diótörésre invitálták a gyerekeket az advent jegyében a Kondor Béla Közösségi Házba december 2-án.

Jó hangulatú Diótörésre invitálták a gyerekeket az advent jegyében a Kondor Béla Közösségi Házba december 2-án. Miközben dióból készült a maci, a manó és a szarvas, a híres Diótörő balett csodálatos zenéje szólt.
Évek óta hagyomány, így advent idején, hogy a vasárnap délelőttök családi foglalkozással telnek a Kondorban. Ilyenkor a gyerekek rajzolhatnak, festhetnek, színezhetnek, faraghatnak, azaz megmutathatják kézügyességüket. Az advent első vasárnapját Diótörés címmel hirdették meg, és elsősorban a Mikulás jegyében telt, ezért került „képbe” például, a szánhúzó rénszarvas. A közösségi ház munkatársai a folyosón fogadták szeretettel a környékről ideérkező gyerekeket, akik többek között, rajzeszközt, ollót és fonalat kaptak, hogy kreativitásukat kiélhessék a rendelkezésre álló egy-két óra alatt az asztaloknál. A színház teremben a Diótörő csodálatos dallamai szóltak, miközben a balettfilm kockái peregtek.
A szervező György-Tamás Éva és Czinczkyné Fejes Mónika, pótanyukaként segített a kicsiknek, akik lelkesen figyelték minden mozdulatukat, hogy majd önállóan is alkothassanak. Persze, néha-néha elkelt az „igazi” anyukák, apukák segítsége is…
Az ötéves Wagner Zsófia édesanyja elmondta lapunknak, hogy már tavaly is részt vettek az adventi kézműves foglalkozásokon, és idén is minden vasárnap jönnek.

dio
-Köszönjük a Kondor Béla Közösségi Háznak – tette hozzá -, hogy advent idején is kinyitják a kapukat a családoknak. A lányom, Zsófia, alig várta, hogy dióból és fonálból szarvas fejet és manót csináljon – amiket a kicsit szótlan kislány meg is mutatott nekünk.
A nyolcéves Sárvári Gergő macit festett a dióhéjra. Arra a kérdésre, hogy nehéz volt-e?, így válaszolt:
-Nekem könnyebb volt, mint manót csinálni.
A kerületben élő gyerekek számára hasznos időtöltés volt a Diótörés, de azért lehettek volna többen is… Talán majd a következő adventi vasárnap délelőttökön, december 9-én és 16-án, amikor a kézműves foglalkozást megelőzi a Tébláb Táncház, illetve a Csoki koncert.