Utcabál Pestszentimrén

Írta:  2015.07.09.
Szent István-napi mulatsággal köszönti az államalapítás ünnepét az Együtt Pestszentimréért Egyesület. Az utcabál hangulatát hagyományosan színpadi programok, néptánc és kirakodóvásár alapozza meg.
Az Együtt Pestszentimréért Egyesület (EPE) 2006 óta évről évre megörvendezteti a kerület lakosait és a környéken élőket egy jó hangulatú utcabállal Szent István-nap előestéjén, augusztus 19-én. A szervezők célja a szórakoztatás mellett a magyar kultúra ápolása és a hagyományőrzés, így a rendezvény minden évben néptáncbemutatóval és kenyéráldással kezdődik, melyet idén a Pestszentimrei Református Egyházközség végez.

A vásári hangulatot a Sportkastély parkolójában felállított sörsátrak, lángossütők és kürtőskalács-készítők hozzák, míg a gyerekeket ugrálóvár és lufik csalogatják a rendezvényre. Az est hangulatát tűzijáték emeli, ami után a Chameleon zenekar tagjai a húrok közé csapnak, színvonalas produkciójukkal és széles repertoárjukkal a kezdetektől garantálva a jó hangulatot az EPE utcabáljain. A mulatság várhatóan 16 órakor veszi kezdetét, és a táncos kedvűek 23 óráig koptathatják az utcaköveket.