A gyerekek őszintén szólnak a problémákról

Írta:  2015.03.01.
Egyebek között az iskolák energetikai korszerűsítéséről, a menzán tapasztalt problémákról és közlekedési nehézségekről is szóltak előterjesztések a kerületi diákparlament február 27-i összejövetelén.
Egyebek között az iskolák energetikai korszerűsítéséről, a menzán tapasztalt problémákról és közlekedési nehézségekről is szóltak előterjesztések a kerületi diákparlament február 27-i összejövetelén. A Kondor Béla Közösségi Házban megtartott ülésen szóba került a buszmegállókban tiltott dohányzás kérdése, illetve az autóbuszok tisztaságának és egyes járatok menetrendjének szükséges felülvizsgálata is.

Több felszólalásban is elhangzott, hogy a januártól bevezetett menzareform következtében az iskolai ebéd gyakran sótlan, illetve aminek édesnek kellene lennie, abban nincsen cukor. Az önkormányzat részéről Galgóczy Zoltán alpolgármester erre reagálva elmondta, hogy az iskolai étkeztetést végző Eurest Kft-vel eddig is rugalmas volt az együttműködés, így biztosan nem jelent majd gondot, hogy a gyerekek által jelzett problémák, a lehetőségeket figyelembe véve, orvosolva legyenek.

A diákok véleménye szerint a kerületben közlekedő autóbuszok tisztasága nem megfelelő, és olyan járat is akad – például a 184-es -, amelynek a menetrendjét is felül kellene vizsgálni, mert ritkán jár, és emiatt az iskolába jutás, vagy a hazamenetel nehézségekbe ütközik. A gyerekek kérték, hogy a javulás érdekében az önkormányzat vegye fel a kapcsolatot a Budapesti Közlekedési Központtal. A küldöttek ugyancsak a kerület vezetésének a segítségét kérték a buszmegállókban tiltott dohányzás szigorúbb ellenőrzésére.
A parlament elé került témákból látszott, hogy a gyerekeket komolyan foglalkoztatja lakóhelyük, iskoláik helyzete.
- Ezért fontos ez a fórum. A diákok egyrészt el tudják juttatni kérdéseiket, észrevételeiket az önkormányzati képviselőkhöz, másrészt a diákparlament segítségével megismerkedhetnek a demokrácia folyamatával, intézményrendszerével – mondta Ravasz Balázs, a közösségi ház művelődésszervezője, a rendezvényt koordináló ifjúsági referens.