Gyöngyösre kirándult a Borostyán

Írta:  2014.10.21.
A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány gyöngyösi kirándulással ajándékozta meg szeptember végén a Borostyán Gondozási Központ nyugdíjasait.
– Szerettünk volna olyan érdekes és szórakoztató kirándulós programmal megörvendeztetni a szépkorúakat, amely kicsit kiszakítja őket a hétköznapokból – mondta Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára. – Az úti cél meghatározását a résztvevőkre bíztuk, így esett a választás Gyöngyösre és a Mátrára. A nyugdíjasok először a gyöngyösi Mátra Múzeumot tekintették meg, majd kisvasúttal Mátrafüredre utaztak. Nagyon jól érezték magukat a kiránduláson, látszott rajtuk, hogy összeszokott kis csapat tagjai. A közalapítvány rendszeresen szervez közös programokat fiataloknak és időseknek. A két korosztály részt vett már közös főzőversenyen, nyári táborozáson is.
A fiatalabb korosztályhoz tartozók felkeresik az időseket, és segítenek nekik kertet gondozni, bevásárolni, és ami legalább ilyen fontos, jókat beszélgetnek velük.

A titkár hangsúlyozta: a jövőben is arra törekszenek, hogy a generációk közötti különbségeket áthidalva minél több értékes programmal örvendeztessék meg mind a fiatalokat, mind az időseket.
– Nagyon örülünk, hogy a kerületi önkormányzat közalapítványa számos közös programot hoz létre idősebbeknek és fiataloknak – mondta Németh István nyugdíjas. – Az alapítvány által szervezett rendezvények színvonalasak, családiasak, és ami nagyon fontos, rendszeresek. Sok új ismeretséget kötöttünk már ezeken a programokon.
– Szívet melengető, ahogy az ifjak és a nyugdíjas korosztály úgy tudnak együttműködni, mintha egy nagy közös család tagjai lennének – vette át a szót Németh Istvánné. – Remek volt többek között a nagyszülők és az unokák közös táborozása Balatonfenyvesen, valamint a bugacpusztai és a gyöngyösi kirándulás is. Érdeklődéssel várjuk legközelebbi közös rendezvényünket, amely egy nagy alkotóműhely lesz.