Suli, foci, vb

Írta:  2014.06.17.
Nagy sikere volt az első focisuli tornának, Valkusz Máté pedig tarolt Milánóban. A kerületi sportélet hírei.

LABDARÚGÁS Szombaton rendezték meg a Focisuli vb elnevezésű labdarúgó-utánpótlás tornát, amelyen 35 csapat indult, az ország minden tájáról. A U10-es korcsoportban a kerületi Gloriett lett az első, a negyediken pedig a Gloriett II. együttese végzett. A serlegeket Ughy Attila polgármester adta át.
A Fcisuli vb végeredménye.

U10-es korosztály: 1. Portugália (Gloriett I.), 2. Anglia (Szilády), 3. Olaszország (Kecskemét), 4. Svájc (Gloriett II.) U11-es korosztály: 1. Tunézia (Budatétény), 2. Németország (Szolnok), 3. Olaszország (Kecskemét).



TENISZ
Bravúros mérkőzéssorozattal, négy győzelemmel jutott döntőbe a nagyszabású milánói nemzetközi versenyen a kerületi teniszcsillag, Valkusz Máté (bal oldali képünkön pirosban). A győzelmet a dél-koreai Oh szerezte meg, de az ő sikerében szerepet játszott Máté balszerencséje, a magyar fiú ugyanis izomgörcsöt kapott, s ez jelentősen hátráltatta a játékában.



LABDARÚGÁS Az ifjú Gloriett-focisták sikere vasárnap is folytatódott, amikor az U14-es csapatuk ért el 0-0-ás döntetlent a Dunaújváros ellen. Az első mérkőzés, idegenben, 3-3-ra végződött. Az így megszerzett elsőség azt is jelenti, hogy az ősztől U14-esek közé lépők, NBI-es bajnokságban szerepelhetnek. Méltán lehetett boldog és büszke az együttes, akárcsak a Pisont István, Gombos László, Pannai László, Hajdú Lajos összeállítású szakmai vezérkar.