Vb-rajt, brazil győzelemmel

Írta:  2014.06.14.
Hivatalosan ma este 20 órakor nyílik meg a vb-sátor a régi piactéren. Amúgy már a csütörtöki nyitó mérkőzés is látható volt itt.
Elkezdődött az, amit oly sokan vártak, ami a nyári olimpiai játékok mellett a sportvilág csúcsát jelenti.
Csütörtökön este a Corinthians-stadionban a Brazília-Horvátország összecsapással megkezdődött a labdarúgó- világbajnokság, hogy egy hónapon át lázban tartsa a földgolyó lakkosságának nagyobbik felét.
S ha már láz, akkor a kerületi, a kerületi önkormányzat sem akar kimaradni. Akárcsak két évvel ezelőtt, az Európa-bajnokság alatt, ezúttal is focisátor várja a sportág barátait, egy álló hónapon keresztül, valamennyi mérkőzésnapon.

A minőségi szórakozás adott, hiszen aki járt csütörtökön a Régi Piactéren lévő sátorban, az láthatta, hogy a vendéglátók mindennel felkészültek, s tökéletesen.
A vadonatúj LED-falon nézve a közvetítést, az lehet az ember érzése, hogy ott ül a brazíliai stadionok egyikében, annyira kiváló a minőség, éles a kép. A harapni- és innivalókra pillantva pedig az jut az ember eszébe, lehet, hogy nem is kéne hazamenni a vb-napjai során, mert annyi finomság (s hihetetlenül népszerű áron!) várja a drukkereket. Valóban már csak egy heverőre lenne szükség, hogy teljes legyen az összkomfort…

Tippeljen, nyerjen!

A szervezők Tippmix-versenyt is indítanak. Aki eltalálja az adott napi mérkőzést, az egy vb-futball-labdával mehet haza, feltéve, ha a sorsolást végző szakkommentátor az ő nevét húzza ki. Jó tippelést kívánunk az egész hónapra!

A világbajnokság első napján még nem volt telt a ház 250-300 szurkolót befogadni képes sátorban, de így volt ez tavaly is, hogy aztán a végküzdelmek előtt már ki lehessen tenni a Megtelt! táblát.
Az önkormányzat gondoskodott arról is, hogy okosan” nézhessük a meccseket, hiszen naponta más és más szaktekintély mondja majd el a találkozókról, hogy mi is a véleménye arról.
A nyitómeccset az egykori sokszoros válogatott futballista, a Lőrincen élő Pisont István kommentálta, ma este pedig a Vasas csapatának egykori kiválóságáé, Komjáthy Andrásé legyen a szó. Holnap, szombaton a Pisont István-Kiss László duó (az utóbbi ugyancsak a Vasasban „pengéskedett”) lesz a vendég. Vasárnap a szintén az angyalföldiektől indult válogatott hátvédé, Híres Gáboré lesz a mikrofon.
Természetesen a világbajnokság minden játéknapjára jut majd szakkommentátor, aki még közelebb hozza a szurkolókhoz a látottakat.
A vb-sátor hivatalos megnyitójára szombaton este 20 órától kerül sor.