Csapatbajnoki arannyal kezdték az idényt

Írta:  2014.02.12.
Higgyük, hogy a vége felé közeledik a tél, és a sportolók ismét a szabadban edzhetnek, versenyezhetnek. Így vannak ezzel a Malév SC íjászai is.
Higgyük, hogy a vége felé közeledik a tél, és a sportolók ismét a szabadban edzhetnek, versenyezhetnek. Így vannak ezzel a Malév SC íjászai is, akiknek azonban a kecskeméti országos bajnokságon még teremben is bizonyítaniuk kell. A technikai vezetőt, Siteri Sándort kérdeztük a közeljövőről.

– Mérleget vonni kicsit még korai, az azonban elmondható, hogy „jó telet” tudhat maga mögött a szakosztály.
– Igen, mert akármi lesz is márciusban a kecskeméti országos bajnokságon, sikeresnek mondhatjuk a téli hónapokat. A teremversenyeken elért eredményeink azt jelzik, hogy a csaknem harminc igazolt versenyzőnk nem aludta át a téli hónapokat.

Arany az Örs-kupáról

– Ebben a sportágban nem is illik ez, mert mindig lehet várni „felajzott íjra gyors vadat”, vagyis mindig lehet bizonyítani.
– Lehetett is, mert versenyből volt elég, s ezeken az újoncok is, a profik is jól szerepeltek.
– Avasson be…!
– Hogy az utánpótlásnál maradjunk, az eddig megtartott teremversenyek közül a Budapest-bajnokságon két fiatal, a szó szoros értelmében újonc lányka szerepelt kiválóan. Az íjászattal csupán az ősz óta foglalkozó és még csak 12 éves Kecső Fruzsina első lett a korosztályában, s megmutatta a tehetségét a 15 éves Berényi Petra is. Ezen a bajnokságon a szakosztályunk valamennyi íjásza dobogós helyezést ért el.
– Ezek után tényleg bizakodva várhatják a tavaszt.
– Így teszünk azért is, mert a Budaörsön megrendezett Örs-kupán a Gajdos Márk Csaba, Kakas István, Matei Levente összeállítású felnőtt trió elhozta a csapatverseny aranyérmét, ami szép siker.

Nélkülük nem megy

– Sikereket sorol. Árulja el, hány igazolt sportoló „lövi” a dobogó felé a Malév-íjászokat?
– Az olimpiai és a csigás versenyszámokban huszonöt fölött van az igazoltak száma, s örömünkre sok, egyre több köztük a fiatal.
– Ezek szerint az utánpótlás-nevelés is a céltáblájukon van.
– Természetesen, hiszen sikereket csak úgy várhatunk el, ha figyelünk a legfiatalabbakra is. Tudjuk jól, hogy nélkülük nem megy.

Mindenki a lőállásba!

– Mielőtt megkezdik a szabadtéri edzéseket, hol és mikor versenyeznek még teremben?
– A március 22-i kecskeméti bajnokságon, ahol a gyerekektől a veteránokig mindenki ott lesz. Hat kategóriában lépnek lőállásba a legjobbak a városi sportcsarnokban. Ezt azonban egy héttel korábban megelőzi a kvalifikációs viadal, ugyancsak Kecskeméten. Szakosztályunk versenyzői a lehető legnagyobb létszámban indulnak majd.
– Mikor kezdik el a szabadtéri edzéseket a Vilmos Endre Sportközpontban?
– Ha az időjárás is úgy akarja, április első hetében már nem lesz tető a fejünk fölött.