Óvodások népesítették be a Lőrinci Sportcsarnokot

Írta:  2011.05.07.
A sportot nem lehet elég korán elkezdeni és megszerettetni sem. Ugyanígy gondolják ezt kerületünk azon óvodái is, akik részt vettek a 14. Ovis Olimpián, a Lőrinci Sportcsarnokban.
A kerületünkben szerencsére nagyon aktív és jól szervezett diáksport-élet mellett már az óvodás gyermekek részére is rendszeresen szerveznek sportprogramokat. Ezek közül a legnagyobb hagyománya az Ovis Olimpiának van, aminek fő szervezője a Szivárvány Óvoda pedagógusa, Kun Zsuzsanna. Az Ovis Olimpia sikerére jellemző, hogy ebben az évben már 16 kerületi óvoda nevezte be kicsinyeit.
 
A programnak csak a neve ennyire komoly, a lebonyolítás már teljes mértékben igazodik az óvodás gyermekek életkori- és élettani sajátosságaihoz. Ez nemcsak a versenyszámok összeállításán látszik, hanem abban is, hogy elsősorban nem a versenyeztetés és a győzelem, hanem az együttmozgás és a közös játék öröme a cél!
 
Az Ovis Olimpia arra is kitűnő alkalmat nyújt, hogy a gyermekek az óvodai tornaszobán kívül megismerkedhessenek a sportolási- és mozgási lehetőségek egyéb formáival, és mindezt a megszokotthoz képest új színhelyen tegyék. Már az óvodás korban szokássá, igénnyé kell tenni a rendszeres testmozgást, több módon és formában, építve az életkorból fakadó mozgásigényre. Nem elhanyagolható az sem, hogy a gyermekek mozgásigényének kielégítésén keresztül el leht jutni a szülőkhöz is, hogy bennük is megfogalmazódjon: az egészséges életmód alapja a mozgás, a sportolás.
 
Látva az Ovis Olimpia újabb, kitűnően sikerült rendezvényét, elmondható, hogy mára a felnőttek helyett a legifjabbak olimpiájánál él a híres coubertin-i szellemiség: "Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos"!