Miniszteri elismerést kapott a Darus iskola

Írta:  2014.10.23.
Az október 23-i ünnepségen vehette át miniszteri elismerő oklevelét a Darus iskola tentestülete.
A Darus iskola diákjai és pedagógusai az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeztek október 22-én az iskola falai között. Az ünnepségen vehette át a tantestület nevében Bakos Péterné, az iskola igazgatója a miniszteri elismerő oklevelet Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselőtől.

A Darus Utcai Általános és Magyar-német Két Tannyelvű Iskola énekkarosai, a 6. c osztályos diákjai és pedagógusai műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójáról.
– Nemcsak ünneplő ruhát öltöttetek, hanem a szíveteket és a lelketeket is felöltöztettétek ezen a napon – mondta elismerésképpen az előadásban közreműködőknek Bakos Péterné, a Darus iskola igazgatója.
Az ünnepi pillanatok folytatásaként Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő tájékoztatta az ünnepség résztvevőit arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő oklevélben részesítette a Darus iskola tantestületét a felelősségteljes, példamutató oktató-nevelő munkájáért. Az oklevelet Balog Zoltán miniszter látta el kézjegyével.

Ughy Attila polgármester gratulált az állami elismeréshez és bejelentette, hogy a kerület vezetése nevében azzal az ígérettel jött a tarsolyában, hogy a Darus iskola az idén az önkormányzat költségvetéséből 500 ezer forintot költhet oktatási eszközre, vagy más régi álma megvalósítására.
– Már az ötödik olyan kerületi oktatási intézménybe látogathattam el, amelynek munkáját nemcsak a kerületi önkormányzat ismeri el, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma is – hangsúlyozta a polgármester. – Ez azért is nagyszerű dolog, mert egyrészt nagyon jó visszacsatolás arra, hogy érdemes odaadóan dolgozni, másrészt az elismerés nagy identitást építő eleme a közösségnek. A polgármester kifejtette, hogy nemcsak az adott intézményre, hanem annak vonzáskörzetére is gondol, mert aki korábban járt abba az iskolába, annak visszaigazolást jelent, hogy jó kezekben volt, és elmondhatja másoknak, hogy érdemes a XVIII. kerületbe költözni, mert ott nagyon jó oktatási intézmények vannak.
A Darus iskola igazgatója meghatódottan és nagy örömmel fogadta a miniszteri és az önkormányzati elismerést és megköszönte az iskola minden dolgozójának az odaadó munkáját.
A rendezvényen részt vett Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő is.