Ötletből nem volt hiány

Írta:  2014.10.01.
Egész napos művészeti fesztivált szervezett szeptember 27-én a Fehéren Feketén Galéria. A szabadtéri tárlaton valódi utcabáli hangulat volt.

Ötödik alkalommal rendezték meg a pestszentlőrinci kerítéskiállítást, mert ahogy a kiállítás ötletgazdája, Nádasdi Mihály szobrászművész, a Fehéren Feketén Galéria tulajdonosa vallja – a kerítések nem csak elválasztanak, hanem össze is kötnek minket. A rendezvényen idén is családias hangulat és rengeteg kulturális program várta az alkotótársakat és minden művészet iránt érdeklődőt. A vendégeket Szarvas Attila önkormányzati képviselő köszöntötte.

Az idei kiállítás témája, címadója az ötödik évforduló alkalmából maga az öt-let volt. Erre a frappáns szójátékra építve a kiállítók formabontó alkotásokkal érkeztek az eseményre, amelyet Sintija Paura, a lett nagykövetség titkára is megtisztelt a jelenlétével. Bár hazánkban keveset hallani a lett kulturáról, idén – a svédországi Umeå mellett – Lettország fővárosa, Riga kapta meg az Európa kulturális fővárosa címet. Ennek apropóján Katona Lucia angolnyelv-tanár öt lett művészt mutatott be előadásában.
A program keretében egész nap voltak kézműves foglalkozások, az előrelátók akár egy-két kerámia karácsonyfadíszt is készíthettek. A bográcsban pörkölt és paprikás krumpli készült, amit Jimi Taylor dszesszkoncertje tett még ízletesebbé. Ebéd után Lázár Ádám író ázsiai képes úti beszámolója következett, megannyi kalandos történettel. Az este népzenés utcabállal zárult, ahol a jó hangulatot a Tébláb táncosai garantálták.