Találkozzunk a könyvtárban!

Írta:  2014.09.30.
A hűvösebb napok beálltával a szabadból a szobába vonulunk. A közösségi programoknak azonban nem vethet véget a hideg idő, a Lőrinci Nagykönyvtár egész évben összehozza az embereket.
Az Országos Könyvtári Napok programsorozata az őszi időszak elengedhetetlen kísérőjévé vált. A rendezvénysorozat keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtára egy héten át – október 13-tól 19-ig – szórakoztató és színvonalas programokkal várja a gyerekeket és a felnőtteket. Az eseményeket a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezi.
A programsorozat október 13-án, hétfőn Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök, táplálkozáskutató egészséges életmódról szóló előadásával kezdődik, amelyből megtudhatjuk, miért fontos személyre szabottan alkalmazni az általános táplálkozási elveket. A kedvelt író-költővel, számtalan népszerű mesehős megteremtőjével, Varró Dániellel október 14-én író-olvasó találkozón ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 15-én, szerdán családi kézműves foglalkozást tartanak, amelyen az ősz kincseit felhasználva termésképek és magmandalák készülnek majd. Csütörtökön Sonnleitner Károly életmód-tanácsadó A változó agy címmel tart előadást, pénteken pedig a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény közreműködésével Rozgonyi Sarolta múzeumpedagógus helytörténeti előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Az október 19-i Könyves Vasárnapra a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással és rendhagyó programokkal készülnek. A lőrinci könyvtárban ez a nap az elismerések napja, ugyanis délelőtt a Mondd, szereted a háziállatod? című irodalmi pályázat ünnepélyes eredményhirdetése lesz, délután pedig a Könyvtár Barátja elismerést adják át. 11.30-tól az Aranyszamár Bábszínház és a Kabóca Bábszínház Máté Angi Volt egyszer egy... című mesekönyve alapján született közös előadása várja a kicsiket. A rendezvénysorozat programjain a részvétel mindenki számára ingyenes.