Petőfi-versekkel nyertek

Írta:  2012.10.18.
A legtöbben Petőfi verseit szavalják szívesen, de sokan kedvelik Örkényt, Romhányit is. Ez derült ki a diákok versmondó versenyén.

Tucatnyi fiatal készült a Pestszentlőrinc - Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma és Továbbképző Központja által szervezett vers- és prózamondó versenyre. A legtöbben Petőfi Sándor költeményeiből szavaltak, de Romhányi József, Örkény István és Baranyi Ferenc műveiből is hallhattunk.

- A kerületi Diákhetek első rendezvénye ez a verseny, amelyet általános-, illetve középiskolások, valamint gimnazisták számára szervezünk már 1996 óta – mondta Grünvald Mária, a szervező intézmény vezetője.
Az október 16-i versenynek nem voltak vesztesei, a zsűri valamennyi indulónak emléklapot adott. Az általános iskolások versenyében Kéri-Nagy Petra lett az első, aki Petőfi Sándor, A magyar nemzet című versét szavalta el.

- Nem számítottam arra, hogy nyerek, mert csak a verseny előtti napom volt a felkészülésre. Szerencsére ezt a verset már korábban is mondtam, így csak fel kellett frissíteni – mondta Petra.
A gimnazisták között Lakatos Emese szintén Petőfi-verssel készült, a Téli éj című költemény elmondásával végzett az élen.

- Már általános iskolás koromban is tudtam ezt a verset, és már terveztem, hogy egyszer versenyen is elmondom – mondta a Karinthy Frigyes Gimnázium tanulója. – Indultam már szavalóversenyeken, több-kevesebb sikerrel, de erre hangulatos kis rendezvényre még sokáig fogok emlékezni.
A győztesek a Diákhetek zárórendezvényén – a tervek szerint november 27-én – a Kondor Béla Közösségi Házban ismét előadják a verseket.

A vers- és prózamondó verseny végeredménye

Általános iskola: 1. Kéri-Nagy Petra (Vörösmarty Mihály Általános Iskola), 2. Nagy Luca (Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola), 3. Kalas Alex (Csontváry Általános Iskola) és Molnár Fanni (Táncsics)
Gimnázium: 1. Lakatos Emese (Karinthy Frigyes Gimnázium), 2. Sebestyén Alíz (Vörösmaty Mihály Gimnázium), 3. Mogyoródi Bence (Karinthy)