Tanárok zenéltek a diákoknak

Írta:  2011.03.24.
Immár hagyományosan évente egyszer különleges hangversenyt rendez a Dohnányi Ernő Zeneiskola, melyen a pedagógusok muzsikálnak a diákoknak és a zeneszerető kerületnek.

A koncerten Kucsák László alpolgármester mondott köszöntőt. Az est vendége volt Prunyi Ilona zongoraművész.
Solymosi Tari Emőke zenetörténész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára tartott zenetörténettel egybekötött rövid ismertetőt a műsorszámok között.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a repertoár igen gazdag volt, az est folyamán többek között Beethoven, Hidas Frigyes, Artie Shaw, Igor Frolov műveket hallhatott a közönség. A zenepedagógusok igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy szinte valamennyi hangszer (trombita, kürt, harsona, fuvola, zongora, klarinét, gordonka, hegedű, fagott, oboa, harmonika, és marimba) színesítse a műsort.
– A zeneiskola megalakulásától megrendezték a művésztanárok hangversenyét – mondta Sánta Ferenc, a Dohnányi Ernő Zeneiskola igazgatója. – A koncerten hagyományosan részt vesznek a növendékek is. Ilyenkor alkalom nyílik arra, hogy átadjuk a gyerekeknek azt, hogy miként kell viselkedni a színpadon, mennyit kell gyakorolni, hogyan kell megszólalnia a hangszernek, ha értő kezekben van. A növendékek olyan mintát kapnak, amit érdemes követni.
A következő órán pedig sor kerülhet arra is, hogy megbeszéljék tanáraikkal a koncerten látottakat, hallottakat.