A következő generáció is szeresse a verseket!

Írta:  2011.03.24.
Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel a korábbi évekhez hasonlóan budapesti szintű versmondó versenyt rendezett a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium március 10-én a Magyar Kultúra Alapítvány székházában.

Az 1848-as márciusi forradalom hőseire is emlékező – immár 16. megmérettetésre – az idén hatvannál több gyerek érkezett Budapestről és a határon túlról.
– A versmondók minden évben elhozták a nemzeti kultúránk egy részét – mondta Járainé dr. Bődi Györgyi, a Vörösmarty iskola igazgatója. – Az a célunk, hogy a következő generáció is szeresse a verseket, becsülje meg hazáját és nyújtson példát az iskolai tehetséggondozásra.
A felső tagozatos és a gimnazista diákok korosztályonkénti csoportokban külön termekben adták elő a szabadon választott verseket. József Attila, Wass Albert, Dsida Jenő, Radnóti Miklós, Tompa Mihály, Heltai Jenő versek váltották egymást. 
A szakmai zsűri színművészekből, előadóművészekből, pedagógusokból állt. A szavalóversenyt az Európai Unió által támogatott tehetségfejlesztő Géniusz Projekt keretein belül szervezte meg a Vörösmarty iskola. 
 
 
 
A kerületi helyezettek
Az 5-6. évfolyam: 1. Gadácsi Dorottya (fotón), Gadácsi Lilla (Vörösmarty iskola), 2. Barkó Regina (Piros iskola), 3. Knáb András (Piros iskola).
7-8. évfolyam: 4. Fényes Paula (Piros iskola), Különdíj: Kasza Nikoletta (Vörösmarty iskola), Horváth Dominika Rea (Vajk-sziget iskola).
11-13. évfolyam: 3. Bagi Attila (Hunyadi Mátyás Gimnázium).