Konyicska Renáta zongoraestje

Írta:  2011.03.24.
A fiatal, tehetséges zongoraművész, Konyicska Renáta március 6-án a pestszentlőrinci Városháza Dísztermében örvendeztette meg bravúros játékával a komolyzene kedvelőit.

– Szeretem ezt a helyet, mert nagyon kellemes és barátságos, a zongora is kiváló – mondta Konyicska Renáta. – Immár harmadik alkalommal zongorázom a Városháza Dísztermében.
A mostani koncert programján többek között szerepelt L. van Beethoven és Mozart szonáta, Liszt Ferenc Villa d’ Este szökőkútjai, VI. rapszódia…
A fiatal zongoraművész elmesélte, hogy nagycsoportos óvodás volt, amikor egy alkalommal művészeti foglalkozáson vett részt, és akkor derült ki, hogy érzéke van a zenéhez...
Aztán a zeneiskolában egy nagyszerű tanárhoz került, aki négy évig tanította, majd felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő tagozatára, ahová tíz évesen felvették.
 – Nyolc évig jártam az előkészítőre, és tavaly felvételiztem az egyetemre, ahol most első éves vagyok. Az álmom, hogy zongoraművész lehessek, és koncertezhessek. Az elsődleges célom, hogy az embereknek örömet szerezzek zongorajátékommal.
Ehhez naponta minimum 4-5 órát kell gyakorolni, mellette sportolni és kiegyensúlyozott életet kell élni – tette hozzá.