A tervezettnél gyorsabb ütemben halad a csatornázás

Írta:  2014.09.02.
A végeredmény busásan kárpótol majd minden érintettet a csatornázás okozta átmeneti kényelmetlenségekért, hiszen több mint 7000 család kapcsolódhat az új, korszerű szennyvízhálózathoz.

Újabb állomásához érkezett a pestszentimrei szennyvízcsatorna-hálózat építése. A Napló utca Juhász József és Szigeti Kálmán utca közti szakaszán is befejeződtek a munkálatok. Az önkormányzat vezetése a már megszokott bejáráson ellenőrizte az elvégzetteket.
Javában dolgoztak az útépítő munkások, amikor megérkeztek a kerületet, illetve a városrészt irányító politikusok. Ughy Attila polgármester, Lévai István Zoltán alpolgármester és Csabafi Róbert, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat elnöke üdvözölte az építés vezetőit, akik menet közben magyarázták az aktuális munkafolyamatokat.

– Örömmel mondhatom, hogy a tervekhez képest előrébb tartunk, és a befejezéséhez közeledik a tavaly év végén elkezdett csatornázás – mondta Csabafi Róbert. – Itt, a Napló utcában már az útburkolatot fektetik a kivitelező cég szakemberei.
A polgármester a Napló utca egyik kapubejárója előtt gyorsan száradó friss aszfaltra mutatva megjegyezte:
– Végre olyan szakaszokat láthatunk, amelyeken a csatornázás elejétől a végéig elért. Ezeken a helyeken kezdődhet a háztartások rácsatlakozása.

Csabafi Róbert a jövővel kapcsolatban így fogalmazott:
– A következő lépés a csapadékvíz elvezetésének és szikkasztásának megoldása. A szakemberekkel karöltve még az idén hozzákezdünk a munkához. Mi is látjuk, hol kell beavatkozni, illetve folyamatos bejelentéseket is kapunk a lakosoktól.
– Az itt élőkön kívül egyeztetnünk kell a fővárossal is, hiszen az új önkormányzati törvény értelmében a Fővárosi Önkormányzatnak kell ezt a feladatot megoldania – hangsúlyozta Ughy Attila.
Szeptember elején Pestszentlőrincen is megkezdődnek az aszfaltozási munkák. Dömötör István önkormányzati képviselő bizakodó:
– Remélem, hogy októberre már Erzsébet- és Bélatelepen, az általam képviselt körzetben is befejeződik az aszfaltozás – mondta.