A kerületben élők éberen figyelik a közműépítés menetét

Írta:  2014.09.02.
Egyre több háztartáshoz érnek el a fővárosi csatornázási projekt munkálatai, amelyek több ezer pestszentlőrinc-pestszentimrei ingatlantulajdonost érintenek. Az építés kapcsán folyamatosan érkeznek az önkormányzathoz a lakossági visszajelzések és vélemények.

A kiemelt projektként kezelt csatornázás során lapunkhoz is eljut a XVIII. kerületben élők véleménye. Előző számunkban a pestszentlőrinci Delfin utcában élők mondták el a tapasztalataikat, illetve beszéltek arról, miként változtatja meg az életüket az új csatorna. Ezúttal Pestszentimréről kerestek meg minket.

A befejezésben bízva

Bérczi Imre több mint ötven éve él a Lajos utcában. A 77 éves egykori hivatásos sofőr életét is nagyban megkönnyíti a közműépítés, de kérdései is voltak a további munkálatokkal kapcsolatban.
– Bár az utcánkban láthatóan jó minőségben készült el a csatornafektetés és az aszfaltozás, szeretném, ha a szomszédos Eke utcában is hasonló volna a helyzet – mondta Bérczi Imre a két utca kereszteződéséhez sétálva. – Tudomásom szerint még nincs kész az átemelő szivattyú a 625. utcánál. Lakótársaimmal együtt szeretném, ha ez mielőbb elkészülne, és reméljük, hogy az Eke utca aszfaltburkolata is olyan lesz, mint a mi utcánké, mert itt most csak porzik, illetve esőben sár van, és összegyűlik a víz.

Türelmet kérnek

A helyszíni tapasztalatok után felkerestük Fucskó Lászlót, az említett utcaszakaszokon a csatornázást végző Penta Kft. építésvezetőjét, aki igyekezett megnyugtató válaszokat adni Bérczi Imre kérdéseire.

Keressék az illetékeseket

Az önkormányzat és a kivitelező cégek képviselői továbbra is arra biztatják a lakosságot, hogy a munkálatokkal kapcsolatos kérdéseikkel, észrevételeikkel, javaslataikkal forduljanak bizalommal az önkormányzat ügyfélszolgálatához vagy közvetlenül a kivitelezők munkatársaihoz: a Penta Kft. kivitelezésében készülő utcákkal kapcsolatban Fucskó László építésvezetőhöz (06-30-221-3879) vagy Vitányi Attila művezetőhöz (06-30-418-9450), a Sade Magyarország Kft. munkaterületeivel kapcsolatban Piukovics Antalhoz (06-30-513-4926).
 

– Az Eke utca Búzakéve utca felé eső szakaszán még a nyomóvezetéket kell lefektetni, és az aszfaltozással meg kell várni a 625. utcánál lévő kiserdőnél az átemelő megépítését is – informált Fucskó László. – Bár az aszfaltozást nem mi végezzük, biztos vagyok abban, hogy belátható időn belül a kérdéses helyeken is a Lajos utcában lévőhöz hasonló minőségű útburkolat lesz.

Megbízható cégek

Bérczi Imre azt is elmondta, hogy számára annyiban kellemetlen a kerten belüli rácsatlakozás, hogy valamivel több, mint 30 méternyi csatornabekötést kell kiépíttetnie.
– Erről azonban senki sem tehet, hiszen érthetően annak idején a telek hátsó részében ástuk ki az emésztőgödröt.
Az elfogadható árú házi rákötések kiépítésében viszont több helyi vállalkozó is segíteni tud a kerületben élőknek. A leinformált kivitelező cégek elérhetőségéről a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII–XIX. Kerületi Szolgáltató Irodájában (1181 Üllői út 453. földszint, telefon: 290-2350, mobil: 06-30-289-3029) vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet érdeklődni.