Mi legyen a piros repülővel?

Írta:  2014.09.02.
Bezárt a McDonald’s a Lőrinc Centernél. Úgy hírlik, a Mekit igen kevesen sajnálják, azonban az előtte pihenő An–2-es repülőt annál többen.
Pihen a tűzpiros kétfedeles, mert nem repül, de az elmúlt majd két esztendőben nem pihenhetett igazán sosem, mivel a kerületi és a környékbeli gyerekek nem hagyták. Bizonnyal kevesen akadnak, akik nem szülinapi zsúroztak a gyermekbaráttá alakított egykori szállítógépen. E zsúroknak minden bizonnyal vége szakad, amennyiben az öreg repcsit a repülőgép-emlékparkba szállítják. Ez utóbbi hír kavarta fel igazán a kedélyeket.

Ughy Attila polgármester például Facebook-oldalán így ír: „Azt szeretném, ha nálunk maradna, és felállítanánk a kerület valamelyik játszóterén – mégiscsak egy emblematikus tárgy, és hadd használják továbbra is a lurkók. Ebben kérem a támogatásukat. Ha egyetértenek azzal, hogy azonnal kezdjük meg a tárgyalásokat, akkor nyomjanak egy like-ot, osszák meg a felhívást, a kommentekben pedig javasoljanak helyszínt! Nekem van ötletem, de kíváncsi vagyok a véleményükre.”
A polgármester felhívása nem maradt visszhangtalan, az oldalát figyelemmel kísérők szép számmal osztották meg ötleteiket az idővonalon. Legtöbben a Bókay-kertben látnák szívesen a repülőt, ám nem sokkal maradnak le azok, akik hagynák jelenlegi helyén. Szerintük a gép környékét kellene gyermekbaráttá alakítani. Egyik hozzászóló szerint a temető mögött kalandparkot lehetne létesíteni, ahol remek helye volna a kétfedelesnek. Egy másik a Sas utca végén álló játszóteret javasolja, de felmerült a rehabilitáció előtt álló Büdi-tó környéke vagy a Hét vezér tér is, csakúgy, mint a Hargita tér.
Még igen fiatal a hír, de lám, máris sokakat foglalkoztat, hova kerüljön a „mekdöncis” repülőgép.