Tájékoztató a KSH lakossági adatgyűjtésével kapcsolatban

Írta:  2023.02.16.

 

 

 

Tisztelt Kerületi Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a XVIII. kerületben - a hivatal elnöke által 2023-ra engedélyezett - önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. 

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

  • 1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű
  • 1942 Lakossági utazási szokásai – 2023. április, július, október, 2024. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
  • 2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2023. április-június
  • 2154 Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel – 2023. február-április
  • 2229 Felnőttképzési felvétel - 2023. január-március
  • 2546 Életkörülmény Adatfelvétel - havi rendszerességű

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (STATEKKft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Adatszolgáltatóinknak lehetőségük van telefonon keresztüliválaszadásra, valamint azon adatgyűjtések esetében, ahol lehetőség van rá, kérjük a válaszadókat, hogy a kérdőívek webentörténő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Azadatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint azEurópai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelőenbizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatoknélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

A lakosság és a polgármesteri hivatal munkatársai részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között,pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen adunk további tájékoztatást.Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

 

MEF plakat 2023 02

 

EJEA plakat 2023 03