Biztonságban vannak a gyermekeink

Írta:  2011.02.10.
A Vajk-sziget Általános Iskola tornatermében február 3-án a térelválasztó függöny mozgatható része - a leeresztés végén - műszaki okok miatt elengedett, de nem szakadt le. Három gyermek fejsérülést szenvedett. A mentők azonnal a helyszínre érkeztek, és az Országos Baleseti Intézetbe szállították őket. Ughy Attila polgármester azonnal elrendelte a hasonló térelválasztók felülvizsgálatát.

A Vajk-sziget Általános Iskola tornatermének térelválasztó függönye leeresztés közben február 3-án elengedett, de nem szakadt le. Az irányító berendezés feltehetőleg műszaki okok miatt romlott el, ezért következett be a baleset.
Ughy Attila polgármester és Kucsák László alpolgármester rögtön a helyszínre sietett. A polgármester azokban a kerületi iskolákban, ahol térelválasztó függöny található, azonnali hatályú, rendkívüli műszaki felülvizsgálatot rendelt el.
A Vajk-sziget Általános Iskolában a rendőrségi helyszínelést követően lezárták a tornatermet.
– A tornaterem térelválasztó függönnyel osztható két részre – mondta Kucsák László alpolgármester. – A függönyt egy motor mozgatja, amely részben fel volt emelve, hogy a diákok ki tudjanak jönni a leválasztott részről. Innen esett le a függöny, aminek következtében két kislány és egy kisfiú sérült meg. Mindhárman kisebb fejsérülést szenvedtek. Az intézményben tartózkodott a védőnő is, aki segítséget nyújtott. A mentők azonnal a helyszínre érkeztek, és az Országos Baleseti Intézetbe szállították őket.
Ughy Attila, Kucsák László és Dömötör István, a településrész önkormányzati képviselője délután meglátogatta a balesetben megsérült tanulókat a kórházban.
 
Azonnali műszaki vizsgálat
Ughy Attila polgármester hangsúlyozta, hogy a kerületben összesen öt általános iskolában van tornatermi térelválasztó, amelyeket a műszaki vizsgálatok befejezéséig leengedve kell tartani.