Angyalkert a Bókay-kertben

Írta:  S.M. 2019.06.02.

Hosszú évek óta rendezik meg a Bókay-kertben a XVIII. kerület 21 óvodájának részvételével az Angyalkert hagyományőrző népi játszóudvart.

Hosszú évek óta rendezik meg a Bókay-kertben a XVIII. kerület 21 óvodájának részvételével az Angyalkert hagyományőrző népi játszóudvart. Május 23-án 14 sátorban 22 különböző népi játékot próbálhattak ki a családok a gyermekeikkel.

Angyalkert 2

Angyalkert 4

Angyalkert 7A húsz önkormányzati óvoda által fenntartott óvoda és a Csodavilág alapítványi óvoda önkéntes munkájának köszönhetően létrejövő program célja az óvodapedagógusok kreatív, innovatív gondolkodásának eredményeként megalkotott, a magyar népi hagyományokra épülő játékok megismertetése, népszerűsítése. Ezek bővítik a gyermekek önfeledt, örömöt adó játéktárát, miközben megmutatkozhatnak a kicsik különféle képességei, tehetségük, ügyességük is. A népi játékok – csülközés, golyózás, célba dobás, teknőből horgászás, libaetetés, csúzlizás, falovacskázás – mellett sikert arattak a kézműves tevékenységek, a kötélverés, nemezelés, foltvarrás is, akárcsak a táncház. A mesesátorban bábozás várta a kilátogató gyermekeket és szüleiket.

A program élő zenés táncházzal zárult.
Az Angyalkert egy olyan példaértékű szerveződés, amelyben megmutatkozik az óvodapedagógusok együttes gondolkodása, kreatív munkája. Az érdeklődés pedig évről évre növekszik iránta, egyre több család keresi fel a rendezvényt.