Gyerekekhez, felnőttekhez is szólt

Írta:  2014.10.08.
Az önkormányzat cégét, a Városgazdát bemutató Passzolunk egymáshoz című interaktív családi turné szemmel látható sikert hozott: szülők és gyerekek is szép számmal látogattak ki a közönségtalálkozókra. A tapasztalatokról Müller Gyöngyit, a program szervezőjét kérdeztük.

– A Városgazda szeptember 14. és október 4. között hat kerületi helyszínen rendezte meg családi közönségtalálkozóját. Ennek keretében számtalan gyermekprogramot kínáltunk: interaktív előadásokat, játékos feladatokat, kézműves foglalkozásokat, arcfestést. A programok 150–200 gyermeket vonzottak alkalmanként. A kicsiknek mindenképpen a munkagépek, az emelőkosaras autó, a locsolóautó, az úthenger, valamint a rendőrségi és tűzoltósági járművek kipróbálása tetszett a legjobban.
A szervező azt is elmondta, hogy sok ismerős arcot láttak minden alkalommal.
– Ezt azt bizonyította, hogy a családok helyszínről helyszínre követtek minket, vagyis tetszett nekik a rendezvény.

A közönségtalálkozón sok hasznos információt tudhattak meg a cégről, s a hat kitelepülés biztosan még közelebb hozta a Városgazdát a kerületben élőkhöz. A gyermekeknek kínált változatos programok mellett, ez volt a rendezvénysorozat célja. Ezért választották mottónak a „Passzolunk egymáshoz” szlogent.

– Nagy örömünkre minden alkalommal lelkesen csatlakozott a cégünkhöz a XVIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat is, amely szűréseket végzett, valamint a rendőrség, tűzoltóság és a közterület-felügyelet, hála Szalai Márton rendőr törzsőrmester önzetlen segítségének. Ezenkívül a kerületben ténykedő Közkincs Közalapítvány minden alkalommal 300 forintért kínált különféle könyveket. A hatodik alkalom után összeszokott csapatként, baráti hangulatban váltunk el egymástól, és számtalan látogató köszönte meg a rendezvényt a Városgazdának. Ez úton én is köszönöm valamennyi kollégám segítségét, aki hozzájárult a rendezvények sikeres lebonyolításában.

A Városgazdánál azt tervezik, hogy hagyományt teremtenek a találkozókból, a kerület újabb pontjain is megszervezve majd azokat.