Épül már a Havannán a posta

Írta:  2014.10.06.
Megkezdték a Havanna-lakótelepre tervezett postahivatal építését a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai.
Megkezdték a Havanna-lakótelepre tervezett postahivatal építését a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai. A Barta Lajos utcában lévő szolgáltatóházban, a diszkontáruház területéből leválasztott részben a tervek szerint még az idén megkezdheti működését a posta.

– A lakótelep elkészülte óta, azaz mintegy harminc éve mindig megígérték a kerület vezetői a postahivatalt, de ez az alapszolgáltatás eddig ismeretlen okból nem járt az itt élő 16 ezres lakóközösségnek – mondta Kiss Róbert a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője. – A postának köszönhetően azonban a jövőben egyéb fejlesztések érdekében is érdemes lesz lobbizni. Így remélhetőleg könnyebb lesz elérni a posta és a Kondor Béla Közösségi Ház közötti terület rendezését, illetve egy térfigyelő kamera elhelyezésén is érdemes elgondolkodni.
A képviselő hozzátette, hogy a postai szolgáltatással, illetve az idén átadott új élelmiszer-áruházzal európaibb színvonalúvá válik a Havanna-lakótelep központja.
– Az sem mellékes, hogy azáltal, hogy az önkormányzat meg tudott állapodni a diszkontáruház tulajdonosával, egy jó bérlőt is sikerült megtartani, aki így ugyan kisebb alapterületen, de továbbviszi az üzletét.
Kiss Róbert úgy látja, hogy a munkálatok megkezdésével sikerült elhallgattatni a szkeptikus hangokat, amelyek blöffnek, választási ígéretnek vélték a postahivatal létrehozását.
– Sajnos a Lőrinci Magazin portálján és lakossági fórumokon is megjelent ez a vélemény, de ezek a kételyek most szertefoszlanak – tette hozzá a képviselő, megemlítve, hogy a Magyar Postát is meg kellett győzni arról, hogy a Havannán élők számára nem megoldás a szomszédos Szent Lőrinc-lakótelepen lévő postahivatal. – Öregszik a Havanna lakossága, és sokan nem tudnak elzarándokolni a távolabb lévő postára.