Különfélék vagyunk

Írta:  2014.09.16.
Nemzetiségi hetet rendezett a Zenevár Óvoda. Más kultúrák értékeivel és hagyományaival ismerkedhettek meg a gyerekek.

Az óvoda újonnan kinevezett vezetője, Vecsei Brigitta vezetői pályázatában a nemzeti kultúra ápolását, illetve a nemzetiségi értékek bemutatását nevezte meg egyik fő céljaként. Ez a célkitűzés már valóra is vált: szeptember 10-én ünnepélyes keretek között nyitották meg az első nemzetiségi hetet az óvodában.
– Intézményünkbe szívesen íratják be a gyermeküket olyan családok is, amelyek vállalják a nemzetiségi hovatartozásukat. Több roma, kínai, vietnami vagy éppen török származású gyermek jár az óvodánkba, ezért fontosnak tartjuk, hogy támogassuk őket kultúrájuk átörökítésében és megismertetésében. Mindezt persze a gyermekek nyelvén, vagyis zenével, tánccal, mesékkel, versekkel, valamint a nemzetiségi ételek ízvilágának megismertetésével szeretnénk megvalósítani – mondta az óvodavezető.

A megnyitón Ughy Attila polgármester és Kádár Tibor, a településrész önkormányzati képviselője is köszöntötte a vendégeket. Ughy Attila ezen az eseményen adta át az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét, amelyet Vecsei Brigitta kezdeményezésére az intézmény alkalmazotti közössége kapott munkájának erkölcsi elismeréseként. Az óvoda díszkulcsát, amellyel 2011 óta köszöntik az újonnan kinevezett intézményvezetőket a kerületben, Kádár Tibor adta át az óvodavezetőnek.
A rendezvényen minden szórakozási lehetőséget ingyen próbálhattak ki a gyermekek, így a felhőtlen kikapcsolódás garantált volt. Míg a szülők beszélgettek, vagy az ebéd elkészítésében segédkeztek, addig a gyerekek az ugrálóvárban játszottak, és póniháton lovagoltak. Bár a vattacukros asztalnál folyamatos volt a sorban állás, végül az ízletes főétel ellen sem tiltakoztak a kicsik.