Új parkolóhelyek a gyerekek biztonságáért

Írta:  2014.09.14.
Évtizedes problmát sikerült megoldani a Kandó téri Általános Iskolánál, ahol az intézmény bejárata előtt kibővítették a parkolót.
Évtizedes problmát sikerült megoldani a Kandó téri Általános Iskolánál, ahol az intézmény bejárata előtt kibővítették a parkolót, így tanításra érkezve a gyerekeknek az családi autóból kiszállva nem kell a forgalmas úttesten átkelniük.

Amint azt Dámsa József, Ganz-telep és Ganz-kertváros fideszes önkormányzati képviselője elmondta: elsősorban biztonsági szempontból volt fontos a fejlesztés.
- Természetesen emellett kényelmesebb is az iskola bejáratához közel megállni, de reggelente, illetve a tanítás végeztével is sokszor kaotikus és veszélyes is volt a helyzet. A gyerekek és a szülők is a már hazainduló autók között kellett eljussanak a környező utcákban parkoló járműhöz. A parkolóterület megnöveléséhez fel kellet tölteni a vizesárkot, de a vízelvezetés a parkoló alatt továbbra is biztosítva van.
A parkolási helyzeten ugyancsak javított a Kandó iskola új, három tantermet magába foglaló épületéhez tartozó, mintegy 10 jármű befogadására képes, murvás parkoló is.
A Kandó tér forgalomoptimalizálása több lépcsőben történik. Az év elején, az ide torkolló utcák végére forgalomlassító prizmák kerültek.
- A többszörösére növelt parkolókapacitásnak és a prizmáknak is érezhető a jótékony hatásuk. Ezzel együtt további lehetőségek is vannak a közlekedésbiztonság növelésére – mondta Dámsa József. – A jövőben a prizmák közötti burkolat megemelésével, és azon való megállást tiltó sárga felfestéssel egy nem klasszikus gyalogátkelőt lehet kialakítani.
A képviselő hozzátette, hogy a burkolat megemelésével természetesen meg kell várni a csatornázási munkálatok befejezését.