Pillanatnyi sport – nem pillanatnyi élmény

Írta:  R.F. 2018.11.20.

A látogató, különösen a sportot kedvelő számára minden bizonnyal szép élményt jelentett a Városháza Galériában november 12-én megnyitott fotókiállítás.

A látogató, különösen a sportot kedvelő számára minden bizonnyal szép élményt jelentett a Városháza Galériában november 12-én megnyitott fotókiállítás, amely a Pillanatnyi sport címet kapta, de nem csupán pillanatnyi élményt nyújtott azoknak, akik végignézték a felvételeket.

VAA 3052 copy

VAA 3018 copy

VAA 3023 copy

S ha végignézték, egy kis időutazáson vehettek részt, ugyanis a jobbnál jobb mozdulatokat megörökítő képek az önkormányzat által az elmúlt évben megrendezett kiemelkedő sportesemények krónikáját adták vissza.
Az érdeklődők képzeletben újra ott lehettek a tavaszi Imre–Lőrinc-futóversenyen, végigfuthatták a Malacvágta dimbes-dombos terepét, ott lehettek a Mozgásvarázson vagy éppen a Havanna-kupán, s természetesen újra átélhették az év legnagyobb helyi sporteseménye, a Sportízelítő főbb mozzanatait.
Ünnepélyes megnyitóbeszédében Lévai István Zoltán sportért felelős alpolgármester kiemelte, hogy a kiváló felvételek hűen adják vissza azt a gazdagságot és sokszínűséget, amely a kerület sportját ebben az évben is jellemezte.
A kiállítás szervezésében nagy szerepet vállalt az önkormányzat két sportreferense, Eszes János és Varga Judit Veronika. Utóbbi ráadásul amatőrként sok-sok kiváló profi felvétellel is hozzájárult a sikerhez.
Igen, múlt időben kell beszélni a kiállításról, mert az november 19-én elköszönt a látogatóktól. De nem búcsúzott el végleg, mert ahogy Eszes János elmondta, a tervek szerint visszatér, s korábban készült fotográfiákkal együtt „résztvevője” lesz jövőre a jelentős önkormányzati eseményeknek.
Nem túlzás, ha azt írjuk: sokak örömére…