„Igyekszem pozitív gondolatokat közvetíteni”

Írta:  Temesi László 2018.09.01.

Krúdy-kör: Rehorovics Anita kiállítása a Zilában.

A nyár sem telt el Krúdy-kör nélkül. Augusztus legmelegebb napjaiban a Zila Kávéház adott újra otthont a „kör” rendezvényének, amelyen most is képzőművészek, zene- és irodalombarátok vettek részt.
Rehorovics Anita restaurátor-festőművész kiállítás megnyitója volt a fő esemény a Krúdy-kör legutóbbi rendezvényén, de Regényi Ildikó Emlékeim szerzői estjére is sokan voltak kíváncsiak.

KrúdykörRehorovicsAnita
-1983-ban születtem, a festő szakot a budapesti Török Pál Képzőművészeti Szakközépiskolában végeztem el, 2004-ben felvételt nyertem a Budapesti Képzőművészeti Egyetem festő-restaurátor szakára. A restaurátori munka kötöttségét tájképek, életképek festésével oldom – mutatkozott be röviden az érdeklődők előtt Rehorovics Anita, akinek a festményei többségén a tájak különleges adottsága, szépsége jelenik meg. - Különösen a fény-árnyék hangulatteremtő, pillanatonként változó formáját szeretném visszaadni – tette hozzá. - Legjobban a folyók, tavak, és a tengerek vizének anyagszerűsége, csillogása, a vízfelületen látható képi világ változása, szépsége inspirál alkotásra. Az évszakok változásait, színeit, fényeit is szeretném megragadni és megfesteni magam és a nézők örömére. Több technika megismerése és gyakorlása után az olajfestésnél állapodtam meg, de szívesen használok más technikát is. Festményeimmel igyekszem pozitív gondolatokat közvetíteni, felhívni a figyelmet a szépre, a maradandó értékek felismerésére, megtartására. Ez Ars Poeticám is egyben.
Munkássága során, több elismerést kapott a művész, ezek közül a legfontosabbnak a Domanovszky Endre dicséretet, a Képző és Iparművészeti Szakközépiskolák országos rajzversenyen, és a Nyiss Ránk országos képzőművészeti pályázaton elért első helyet tartja. Több csoportos kiállításon vett részt, például a Nemzeti Múzeumban állították ki diplomamunkáját, a „Fára festett férfiportrét”, melyet restaurált. Ezen kívül a Munkácsy pályázaton és kiállításon a Volksbank Galériában, és Firenzében is bemutathatta alkotásait. Célja a saját alkotások létrehozása mellett, régi műalkotások helyreállítása is.
Képei szeptember közepéig láthatók a Zila Kávéházban.