Fejlesztőszoba anyagi támogatással

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.10.12.

Két új fejlesztőszobát kapott a SOFI.

A SOFI (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) két fejlesztőszobával gazdagodott. A hangulatos kuckókat ünnepélyes keretek között vehették birtokba a gyerekek október 7-én.

VAA 6190 copy
A SOFI fejlesztőszobái a HungaroControl Zrt. (HC) anyagi támogatásával valósulhatott meg. A társaság 2007 óta támogatja az intézmény Életjel Alapítványát. Többek között a karácsonyi húsvéti jótékonysági vásárok keretében a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy a HC dolgozóinak bemutassák az általuk készített dísztárgyakat, kézi szövésű szőtteseket, kerámiákat. A kapott adományokat kirándulások, táborozások szervezésére fordítják.
Ezúttal a HC az előző évi báli bevételét (546.455 forint) adományozta az alapítványnak, egyben kérte, hogy fogalmazzák meg, mire volna szükségük.
A legtöbb iskolának, így a SOFI-nak is nagyon kevés lehetősége van arra, hogy megfelelő körülmények között biztosítsa a szorgalmi idő alatt az egyéni, illetve kiscsoportos fejlesztést, ezért úgy döntöttek, hogy a támogatást két fejlesztőszoba kialakítására költik. (Ehhez egy meglévő nagyobb helyiséget kellett kettéválasztani.) A kivitelezési munkálatokat a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. végezte.

VAA 6262 copy
Új padlóburkolatot kapott mindkét helyiség, a szobákat gyerekbarát bútorokkal rendezték be, az egyikben sófalat alakítottak ki, aminek a hátoldala megvilágítható, s ez utóbbi nemcsak a kellemes hangulatot teremt, hanem számos légúti betegség megelőzésére és kezelésére is szolgál.
Csík Árpádné gyógypedagógus, az Életjel Alapítvány kuratóriumának elnöke és Pál-Horváth Rita, a SOFI intézményvezetője megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósulhasson ez az álom.
Az ünnepségen részt vett Galgóczy Zoltán alpolgármester, Zsolnay Tamás, a HC vállalatfejlesztési és külkapcsolati igazgatója, és Jersabekné Szőke Katalin sajtófőnök, Bak Ferenc, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ XVIII-XIX-XX. tankerületi központ igazgatója.