×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1002

Illatfelhőben a Bókay, jön a koncertdömping

Írta:  2016.09.10.

A Bókay-kertben pénteken délután megkezdődött a Szeptemberi Kóstoló.

Az esztendő legjelentősebb kulturális rendezvénye, a hagyományosan három napig tartó Szeptemberi Kóstoló, amely idén a nagy érdeklődéssel várt koncertek mellett a szokásosnál is többféle programmal várja az érdeklődőket.

A pénteki nap amolyan bemelegítés, s az idén azt is tapasztalhattuk, hogy a koncertek mellett izgalmas családi programokból sem lesz hiány. A Nagyszínpadon a szokásoknak megfelelően a klasszikus rock követői léptek fel, a P. Mobil elődjének tekinthető Gesarol az ősrock korszakát idézte, este pedig Ferenczi György és a Rackajam zárta a műsort, míg szombaton Nagy Feró és a Beatrice hangversenye koronázza meg a rendezvényt, vasárnap este pedig a Paso zárja.
A családi programok közül kiemelkedik a 100 Folk Celsius fellépése. A zenekar két éve már muzsikált a kóstoló zárónapján, s mivel nagy sikert arattak, újra ők szórakoztatják fiatalokat és a szülőket a gyerekek főzőnapján, vasárnap. A zenei paletta idén is rendkívül színes, hiszen a rock mellett többféle stílus is megfér a színpadokon, a három nap során fellép a Hot Jazz Band, a Malek Andrea–Lerch István & Supergroup elnevezésű formáció, az Aradszky Lászlót és Rácz Katit meghívó Molnár György harmonikaművész és koncertzenekara , valamint a Vadászkürt Kamaraegyüttes és a Pannonia Allstars Ska Orchestra. Természetesen minden évben a gasztronómia áll, nevezetesen az a főzőverseny, amely három kategóriában kezdődött meg szombaton reggel: bográcsban főtt különlegességek mellett, grillekkel, valamint vadhúsból készült ételekkel versengenek a csapatok.

A jó időben érdemes már délben is kilátogatni a mai és holnapi napon, hiszen az ínycsiklandozó illatokhoz különleges ételek tartoznak, s a sátraknál a séfek örömmel osztják meg a falatokat a látogatókkal.