A játék örök, ahogy a játékos kedv is az

Írta:  2012.12.05.
Nagy örömmel vették birtokba a gyerekek november 20-án a megújult játszóteret a Szemere István téren.

Játszóteret létrehozni, megálmodni, megtervezni, építeni, telepíteni örömteli dolog, különleges alkotás.
A HungaroControl Zrt. az önkormányzati társadalmi felelősségvállalás program keretében hirdetett pályázatot a partnerönkormányzatoknak a helyi közösség jövőjét szolgáló beruházásokra. A cég bírálóbizottsága úgy döntött, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat által a Szemere István téri játszótér megújítására benyújtott pályázat megvalósításához 2 millió forinttal járul hozzá.

Kirrné Feicht Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának vezetője elmondta, hogy számos lakossági bejelentést kaptak azzal kapcsolatban, hogy a játszótér felújításra szorul.
– Az észrevételek nem voltak alaptalanok, mert a területen lévő játszóeszközök nagy része elavult, csak részben feleltek meg az érvényes szabályoknak.
A játszótér a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. központi ügyfélszolgálatának irányításával újult meg. Az önkormányzattal való egyeztetést követően az ügyfélszolgálat munkatársai megrendelték a játszótéri eszközöket, a kerítést, koordinálták a munkát, és elvégezték a szakmai ellenőrzést. A játszótér egy mérleghintával és két rugós játékkal bővült, a kertészek pedig a zöldfelületek szépítésében vettek részt, virágokat és fákat ültettek.

– Fontosnak tartottuk, hogy ha már a játszótér új játékokkal bővül, ezzel egy időben a meglévők is megújuljanak – mondta Vargáné Gedei Anikó, a Városgazda Zrt. központi ügyfélszolgálatának vezetője. – A cég játszótér-karbantartó csoportja ezért felújította a régi játszóeszközöket, lefestette a padokat, megjavította az ivókutat, és feltöltötte a homokozót. A játszótér egy részét bekerítették, és két gyermekzárral ellátott lengőajtószerű kertkaput szereltek fel. A kerítés ára az összköltségnek több mint a felét tette ki, azonban a fő szempontjaink közé tartozott, hogy a szülők biztonságban tudják a gyermekeiket, mert a játszótér közvetlen közelében található a forgalmas Gyömrői út.
A HungaroControl támogatásán felül szükséges összeg megfizetését az önkormányzat vállalta.