Referenciaintézménnyé vált a Kandó

Írta:  2012.12.03.
Egy pályázatnak köszönhetően szolgáltatói tevékenységgel bővül a Kandó téri iskola oktató-nevelő munkája.

A Kandó Téri Általános Iskola a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 3.1.7-11/1 jelű pályázatán elnyerte a lehetőséget arra, hogy hivatalosan is referenciaintézményként működhessen, ezzel nevelő-oktató munkája a jövőben kiegészül a szolgáltatói szereppel.
Az Kandó iskola erről tartott konferenciát november 28-án, melyen részt vett Kucsák László alpolgármester is.
Az iskolában eddig is kiváló eredményeket garantáló pedagógiai munka folyt, amely most más oktatási intézmények számára is elérhetővé, adaptálhatóvá válik, a pedagógusok által kidolgozott jó gyakorlatok átvételével.

Az iskola referenciaterületei a tehetséggondozás, valamint az ÖKO- iskolai tevékenység. 2012-ben regisztrált intézményi tehetségpont, 2008-ban és 2011-ben ÖKO-iskolai címet kaptak.
A referenciaintézményi felkészülés lehetőséget adott arra is, hogy a jövőben felsőoktatási gyakorlóhelyként működjön az iskola, főiskolai, egyetemi hallgatók szerezhetik meg gyakorlatukat a mentor pedagógusok segítségével.
A program támogatására 6 millió forint pályázati összeget nyert el az intézmény, amit továbbképzésre, eszközbeszerzésekre, szakértői, szaktanácsadói támogatói szolgáltatások igénybevételére, valamint az intézmény belső szakmai közreműködőinek fejlesztési tevékenységeire fordíthattak.
A pályázati projekttel kapcsolatos tevékenységről és eredményekről részletes információk olvashatók az iskola honlapján.