PSK, SZAC: szupertavasz

Írta:  RF 2016.04.21.

Lapzártánkig a lőrinciek is, az imreiek is gőzerővel gyűjtötték a pontokat.

Nem sok jó várt a BLSZ II. osztályában azokra az együttesekre, amelyek találkoztak a két kerületi labdarúgócsapattal az eddigi tavaszi fordulók során. Lapzártánkig a lőrinciek is, az imreiek is gőzerővel gyűjtötték a pontokat.

szac

Nem véletlen, hogy a feljutásról beszélnek Pestszentimrén. Tesznek érte, nem bízzák a véletlenre, hogy az ősztől Budapest I. osztályában folytathassák. Kiválóan szerepel ugyanis a tabella második helyén álló PSK. Egy meccsel kevesebbet játszva (a BVSC ellen elmaradt mérkőzést májusban tartják meg) is csak 5 ponttal van lemaradva a csapat a vezető Kelen SC-től. A vasutasok elleni remélt sikert is kalkulálva mindössze 2 pont a különbség. Forró lesz tehát a tavasz, nagy lesz a harc a feljutásért.

Hét forduló, 18 pont

Nézzük a PSK menetelését...
Az első fordulóban a kerületi riválist, a SZAC-ot legyőzték 3-2-re, ezt követően az éllovas Kelen SC-vel szemben alulmaradtak 2-0-ra. Ezután beindult az „imrei henger”. Sorrendben a II. kerületet (3-2), az Újbudát (2-0), a Csep-Gólt (7-1), a Rákosszentmihályt (3-1) és a Közterületet (3-2) verték a kék-fehérek, kitartóan üldözve ezzel az ugyancsak kiválóan szereplő éllovast, a Kelen SC-t.

Nyolc forduló, 17 pont

Gyűjtögeti a pontokat a SZAC is. A tavaszi fordulók során kétszer kaptak ki, egyszer ikszeltek. A többi meccset megnyerték.
Lássuk az eredményeiket...
Az első fordulóban 3-2-re alulmaradtak a PSK-val szemben, majd 0-0-t játszottak a Csep-Góllal. A Rákosszentmihály ellen 7-0-ra nyertek, majd a Közterületnél bizonyultak jobbnak 4-2-re. Egy-egy szoros vereség és győzelem következett. A Csillaghegytől 1-0-ra kikaptak, majd ugyanennyire győzték le a Pénzügyőrt. A Budatétény is meghajolt a SZAC előtt, amely 2-1-re győzött, utána pedig a Nagytétényt gyűrte le 1-0-ra.
Ezzel az eredménysorral a SZAC feljött a 10. helyre.