Éremhalmozók

Írta:  Róth Ferenc 2016.01.22.

Nem akármilyen szereplés után utazhattak haza a speciális sportolók a Szentpéterváron megrendezett cselgáncs-Európa-bajnokságról.

Nem akármilyen szereplés után utazhattak haza december közepén a speciális sportolók a Szentpéterváron megrendezett cselgáncs-Európa-bajnokságról. A válogatott hét dobogós helyezést szerzett.
Juhász József, a speciális cselgáncsozók szövetségi kapitánya büszkén mesélte, hogy a hatfős csapat nem kevesebb, mint 7 Eb-elsőséget nyert, mert a Pestszentlőrinc-Kassa SE-ben sportoló Gátfalvi Vivien duplázott.

judo
– Vivien nemcsak a 78 kilósok, de a 100 kilósok között is aranyérmes lett. Itt is rajthoz állhatott, s jellemző a technikai tudására, hogy itt sem talált legyőzőre. A döntőben magabiztosan verte orosz ellenfelét.
Az ezüstérmes, a szintén a Pestszentlőrinc-Kassa SE-t képviselő Váczi Alexandra nagy csatában maradt alul a fináléban.
A négy bronzérmes dzsúdós közül kettő ugyancsak lőrinci. Markó Gergely és Ivanics Márton a Kassa utcai iskola tanulói, s Juhász Józseftől és a fiától, Dánieltől tanulják a „szakmát”.

Büszkék lehetnek a kerületi parasportolók. Az év sportolója díjnak a Nemzeti Színházban január 14-én megrendezett átadóján a női parasportolók versenyében Bereczky Atina, a Pestszentlőrinc-Kassa SE cselgáncsozója a második helyen végzett. Az edzője Juhász József.


– Azért tartom különösen értékesnek a szentpétervári szereplést, mert a kontinens 24 országának a cselgáncsozói voltak ott Oroszországban, könnyű sorsolásról tehát nem lehetett szó. A szakmai tudásukon túl úgy jellemezném a gyerekeket, hogy valóban „odatették” magukat, minden dicséretet megérdemelnek – mondta Juhász József.