Versbe szedett diákélet

Írta:  Csernai Mariann 2015.12.07.

Országos vers- és prózamondó versenyt rendezett angol nyelven a Kapocs utcai általános iskola. A zsűrinek most is nehéz dolga volt, mert a diákok idén is jól felkészülten érkeztek.

A Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola és a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület december 2-án rendezte meg az országos angol nyelvű vers- és prózamondó versenyt. Ebben az évben országszerte összesen 23 iskolából közel 80 tanuló érkezett, hogy összemérje tudását ezen az egyedülálló, kizárólag angol két tanítási nyelvű általános iskolák részére meghirdetett eseményen.

v1

A megnyitón a vendégeket Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy évről évre egyre többen érkeznek erre a versenyre a kerületünkbe, mivel a kéttannyelvű iskoláknak általában nagyon kevés lehetőségük van arra, hogy versenyezzenek, hiszen egy normál tanítási rendű iskolával nem mérhetik össze tudásukat.

v2

A megmérettetésen a diákok olyan eredeti, vagyis nem fordításból származó verssel vagy prózával indulhattak, amelynek az elmondási ideje nem haladta meg a három percet. Bár témabeli megkötés nem volt, a legtöbb szöveg mégis tréfásan mesélt a diákélet nehézségeiről, a rengeteg házi feladatról, a rájuk bízott házimunkáról, sőt mitöbb az állandóan csak zsörtölődő szülőkről.

A verseny ideje alatt a várakozási idő sem telt tétlenül; a diákok részt vehettek angol nyelvű játékokon, kipróbálhatták kézügyességüket a kézműves foglalkozáson vagy beülhettek egy angol nyelvű filmvetítésre is.