Jubileumi kiállítás

Írta:  Fülep Erzsébet 2015.11.20.

A Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola fennállásának 85. évfordulójáról ünnepségsorozattal emlékezett meg.

A Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola fennállásának 85. évfordulójáról ünnepségsorozattal emlékezett meg, aminek záróakkordjaként kiállítást rendezett november 17-én a Városháza Galériában.

k1

Az elmúlt 85 év alatt több ezer diák koptatta az padokat az iskolában, szerezte meg a tanuláshoz, az élethez szükséges alapokat, határozta el, hogy mit is szeretne a nagybetűs életben elérni.
A jubileumi kiállításon visszatekintésként az Ady iskola elmúlt húsz évéből megörökített fényképeket, jelenlegi és volt diákok alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. Érdeklődők pedig vannak bőven, mert sokakat fűz erős érzelmi szál az intézményhez, mert nemcsak a mostani diákok, hanem közülük sokaknak a szüleik, nagyszüleik, sőt többeknek a dédszüleik is ebben az iskolában tanulták a betűvetést.

k2
A kiállításon rövid összefoglalót is olvashattunk az iskola történetéről, a legújabb sikerekről, többek között arról, hogy 2014-ben minősített referencia- és mentoráló intézmény elismerő címet kapott az Ady.
Bogárné Kováts Judit, az Ady iskola igazgatója a megnyitón megemlékezett Kállainé Veres Éva (1964–2010) festőművész-rajztanárról, aki az iskolában tanított, folyosógalériát, rajzszakkört, rajztábort szervezett. Az egyik volt tanítványa már szintén pedagógus az Ady iskolában.

k index
Az igazgatónő elmondta, hogy az intézményben többféle szakkör működik, ami azért fontos, hogy minden gyerek megtalálja azt, amivel szabadidejében szívesen foglalkozik, és örömét leli benne.
Az alsó tagozatos diákok rajz-, a felsősök tűzzománc szakkörön vehetnek részt. Ezeken kívül citera, kerámia- és fazekas, sakk, természetjáró, történelem, sütő-főző, modellező szakkör, és énekkaros foglalkozások közül választhatnak a gyerekek, valamint az iskolában kosárlabda, labdarúgás, röplabda szakkör is működik. Bogárné Kováts Judit megemlítette a különböző tanulmányi versenyeket is, amelyeken szép eredményeket értek el a diákok.
Lázár Zsófia és Vas Vivien a két adys tanuló lelkesen beszélt iskolájukról, a tanáraikról, akik nagyon kedvesek, és úgy adják át a tananyagot, hogy a nebulók könnyen megjegyezhessék. A diákok megemlítették osztály-és iskolatársaikat is, akikkel nagyon jó a kapcsolatuk. „ Az Ady iskola otthonos, szeretünk ide járni, és az is nagyszerű, hogy mindenki ismer mindenkit” – mondták mindketten.
A megnyitón a vendégeket Bogárné Kováts Judit köszöntötte, Galgóczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg a kiállítást, a műsorban többek között az iskola citerazenekara működött közre. A rendezvényen részt vett Bauer Ferenc önkormányzati képviselő is.