Gólok, mattok és új tehetségek a Táncsics utcában

Írta:  2011.05.03.
Lelkes és ügyes gyerkőcök, csupaszív tanárok és impozáns állapotú gyepszőnyeg. Ennél többre nincs is szükség ahhoz, hogy remek kis focitorna jöhessen létre. Így gondolták ezt Pestszentimrén is, ahol reggeltől kora délutánig pattogott a labda a PSK által szervezett kispályás gyermektornán.
Három korcsoportban hét csapat lépett pályára a Pestszentimrei SK Táncsics Mihály utcai sporttelepén. Amint azt Mercz Ferenc sportköri elnök érdeklődésünkre elmondta, minden alkalmat igyekeznek megragadni, hogy a fővárosi viszonylatban is kiemelkedően jó minőségű pályára minél több eseményt hozzanak. Részben ilyen megfontolásból szerveződött a mai torna is. Az elnök úr által dicsért sportpálya állagát mi is ellenőriztük, tényleg ragyogó pálya áll rendelkezésre a Táncsics utcában.
A focitornát Lévai István Zoltán alpolgármester és Muraközy Tibor, kerületünk díszpolgára nyitotta meg. A köszöntőjében személyes élményeiből is merítő Tibi bácsit nagy tapssal üdvözölte a mezbe öltözött gyereksereg.
Mercz Ferenc a PSK elnöke a torna megkezdése előtt kiemelte: ősztől három utánpótlás korosztályban is szeretne önálló csapatot indítani a sportkör, amelyhez máris elkezdődött a környékbeli gyermekek toborzása (erről bővebben írásunk végén olvashatnak). A tornán is sikerült felfedezni néhány újabb tehetséget, sőt, akadt olyan gyermek is, akit édesanyja kimondottan abból a célból hozott el a rendezvényre, hogy beajánlja a PSK-vezetőinek figyelmébe.
 
Sakk-versenyt is rendeztek
“Sakk-villámtorna kicsiknek és koros sportolni vágyóknak” – hangzott a hirdetés, amely a klubhelyiségben szervezett sakkversenyre invitálta az érdeklődőket. Nem is maradt pusztába kiáltott szó a felhívás, hiszen több asztalnál is elkezdődhettek a partik. A szervezők nagy örömére új arcok – köztük egy alig tízesztendős fiatalember – is feltűntek a bábuk mögött. A Budapest Bajnokságban szereplő PSK sakk-szakosztálya is létszámgondokkal küszködik, így némi izgalommal tekintenek a jövőbe, bízva abban, hogy ősztől is tudnak majd nevezni a bajnoki küzdelemsorozatba.
 
Ezúttal tényleg a részvétel és a jó hangulat volt a fontos, nem pedig a győzelem, és nagy örömmel nyugtázhattuk, hogy a Táncsics utcában mindez létre is jött.
 
Toborzó
A Pestszentimrei Sportkör szervezendő utánpótlás-csapataiba nagy szeretettel várja a futballozni vágyó gyermekeket. Jelentkezni lehet: Mercz Ferenc elnöknél (+36-30-972-9414) és Konrád Józsefnél (+36-20-329-2884).
A PSK várja a sakkozás iránt érdeklődők jelentkezését is, akik számára versenyeztetési lehetőséget is tud biztosítani a Budapest Bajnokságban. Jelentkezni szintén Mercz Ferenc elnöknél lehet a +36-30-972-9414-es telefonszámon.